(Reuters)
(Reuters)

SMS i Al Hilal nisu uspeli, Al Ain ide u finale Lige šampiona!

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 22:22

Emiraćani odbranili u Rijadu prednost iz prvog meča

Arapskim delom fudbalske Azije vlada Al Ain!

Najveći klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je napravio iznenađenje u polufinalu azijske Lige šampiona i eliminisao skupoceni Al Hilal iz Saudijske Arabnije. Nakon senzacionalnih 4:2 u prvom meču u Abu Dabiju, Al Ain je zadržao prednost u Rijadu. Al Hilalu nije pomogla ni pobeda 2:1…

Izabrane vesti

Očekivano, saudijski Drim tim je i bez povređenih zvezda Nejmara i Mitrovića, bio apsolutni favorit za pobedu, pa čak i za prolaz uprkos dva gola zaostatka iz prvog meča. Na gol se vratio Bono, a glavne uzdanice Žezusovog tima su bili Sergej Milinković Savić, Malkom, Ruben Neveš i nekolicina saudijskih reprezentativaca koji su furiozno napali od starta i već u četvrtom minutu je Ruben Neveš iz penala prepolovio zaostatak iz Abu Dabija.

Ali, ni Al Ain nije u slučajno u polufinalu. Brazilac Erik je izjednačio u 11. minutu i vratio stvari na početak. Napadao je Al Hilal, držao loptu ali je odbrana gostiju bila sjajna i do odlaska na poluvreme nije dozvolila domaćinu nijedan udarac u okvir gola.

Al Hilalove nade su oživele opet na startu drugog dela igre kada je najbolji saudijski igrač Salem Al Davsari pogodio za 2:1 nakon što je lopta ubačena iz auta u kazneni prostor Al Aina.

Usledio je žestok pritisak saudijskog tima, nizale su se šanse jedna za drugom od kojih je poslednju propustio Milinković Savić u 99. minutu meča. Al Ain se branio celo drugo poluvreme i odbranio. Nisu imali nijedan šut u drugih 45 minuta ali su odoleli prtiscima Saudijaca i idu u finale gde će se boriti za drugu titulu kontinentalnog šampiona u klupskoj istoriji.

Tamo ih čeka bolji iz duela južnokorejskog Ulsana i japanske Jokohame. Ulsan je prvi meč na svom terenu rešio u svoju korist minimalnim rezultatom, a revanš je sutra ujutro u Japanu.



tagovi

Al AinSergej Milinković SavićAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara