Rikardo protiv Sparte (©Reuters)
Rikardo protiv Sparte (©Reuters)

Rikardo juri Hasanagića, a Partizan 112. evropsku pobedu

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 09:01

Igra brojki pred revanš sa Spartom

Dosta se prethodnih dana u srpskim medijima pominjalo ime legendarnog napadača Partizana Mustafe Hasanagića. U najboljoj sezoni u istoriji crno-belih, kada su došli do finala Kupa šampiona, „devetka“ Parnog valjka je u dvomeču sa Spartom iz Praga postigao tri gola.

Vreme današnje i neki novi rasni golgeter je u špicu Partizana – Rikardo Gomeš. Čovek koji je u dosadašnjem delu sezone postigao 24 gola u crno-belom dresu: 20 u Superligi i četiri na evropskoj sceni.

Izabrane vesti

Kada se sabere sa prethodnim mandatom u Partizanu, Rikardo Gomeš je na zbiru od osam evropskih golova za crno-bele. Samo jedan više od njega postigao je Mustafa Hasanagić, koji na večnoj listi kluba iz Humske 1 deli četvrto mesto sa Laminom Dijarom. Dakle, večeras u revanšu protiv Sparte Rikardo će probati da postane novi junak pobede nad češkim timom, isto kao nekad Hasanagić, a i da se izjednači s njim na toj listi.

Isto tako, probaće Rikardo, uz pomoć saigrača, naravno, da sebi obezbedi još dva meča u Ligi konferencije, samim tim i prilike da dodatno popravi svoj golgeterski bilans na međunarodnoj sceni u dresu Partizana.

Ako je suditi po prvom meču na Letni, čeka nas i večeras tvrd, neizvestan meč, bez mnogo šansi i golova. Zato je pitanje koliko će Gomeš imati prilika da zatrese mrežu Čeha. U Humskoj 13 i po godina čekaju igrača koji će postići het-trik na međunarodnoj utakmici. Poslednji kojem je to pošlo za nogom bio je Kleo, koji je na meču sa Rilom u julu 2009. bio trostruki strelac.

Kec na Partizan - 2,10

Ako spustimo lestvicu malo, poslednji igrač koji je bio dvostruki strelac za Partizan u Evropi bio je Umar Sadik, koji je kazahstanskoj Astani dva puta tresao mrežu i u Beogradu i u Nur-Sultanu.

A, kada je klub u pitanju, večeras će igrati svoju 280. utakmicu u takmičenjima pod okriljem UEFA. I juriće svoju 112. pobedu. Sadašnji bilans Partizana je 279 utakmica, 111 pobeda, 62 remija i 106 poraza, uz gol-razliku 410:366.

Liga Konferencija je novo takmičenje, ovo joj je prva sezona i Parni valjak ima pozitivan bilans u njemu: 13 utakmica, šest pobeda, četiri remija i tri poraza, sa gol-razlikom 16:9.


tagovi

FK PartizanRikardo GomešSparta PragLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara