Rikardo na avgustovskom gostovanju u Lazarevcu (© Star sport)
Rikardo na avgustovskom gostovanju u Lazarevcu (© Star sport)

Rikardo se vraća da spusti zavesu na Partizanovu jesen

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.12.21. | 07:13

Crno-beli veliki favoriti protiv Kolubare

Otkako je iznudio jedanaesterac protiv Novog Pazara prošle su dve sedmice, nekim navijačima se čini kao da ga nema dva meseca, oni koji u subotnjem matineu budu u Humskoj imaće šansu da pozdrave Rikarda Gomeša, Afrikancu čestitaju povratak na teren, a Partizanu zvanje najboljeg tima jeseni u Superligi.

Crno-beli protiv Kolubare (12.55, TV Arena Premium 1) igraju poslednji meč u kalendarskoj godini i žele da ga završe kako su i počeli takmičarski ciklus. Pobedom. U tom slučaju prezimili bi na vrhu tabele sa pet bodova više od Crvene zvezde i stekli realne osnove da se nadaju povratku titule posle četiri sušne sezone. Jedan od glavnih protagnostima žetve bodova u drugoj polovini 2021. bio je upravo Rikardo, ali nije ga bilo na utakmicama sa Anortozisom i Metalcem, jer se srušio na treningu. Srećom, bez posledica, pa će povratnik iz arapskog sveta imati šansu da podebelja golgeterski konto u sezoni života (22 gola u svim takmičenjima) neposredno pred zimski odmor.

Izabrane vesti

12.55: (1,05) Partizan (14,0) Kolubara (35,0)

Jedino je pitanje da li od prvog minuta, s obzirom da nije trenirao desetak dana sa ekipom, a njegovoj alternativni Marku Milovanoviću baš ide. Protim je 17-godišnji špic bonus, a kako je trener Aleksandar Stanojević nagovestio da neće početi Nikola Terzić i Lazar Pavlović zbog stanja terena na stadionu iznad Autokomande realno deluje da špic iz podmlatka počne, a Rikardo Gomeš dobije šansu u nekom trenutku. S obzirom da je formacija sa tri štopera i dva beka funkcionisala u Gornjem Milanovcu ima osnova da je stručni štab promoviše i u poslednjoj utakmici pred dvomesečnu pauzu, a da tokom priprema na Kipru radi na korekcijama.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Prioritet su, ipak, bodovi.

Ja sam tako oprezan pred ovaj meč, ne znate nikad... O odmoru bukvalno ne razmišljam. Fokusiran sam samo na utakmicu. Nije lako pobediti u svakoj utakmici. Znamo koliko treba energije i fokusa, nadamo se da će uslovi biti adekvatni, teren je uvek vrlo važan za nas“, svestan je Stanojević zamki poslednjeg meča pred pauzu, uz napomenu da na njemu osim davno odustnih Lazara Markovića, Bibarsa Natha, Ivana Obradovića neće moći da računa ni na Slobodana Uroševića (dobio eliminišuću karton u Gornjem MIlanovcu), pa će po levoj strani dejstvovati verovatno Marko Živković.

Desetkovani su i Lazarevčani. Zbog povreda nema Filipovića i Bakića, Radovanović je pod suspenzijom, baš kao i napadač Đuranović. Mada, sportski je nadati se.

„Neukusno bi bilo pretiti lideru, velikom favoritu, ali ćemo pokušati da ga namučimo. Ne bismo smeli da se uplašimo i povučemo, verujem da ćemo odigrati otvoren meč i napraviti senzaciju, tačnije izbeći poraz, što bi bio najbolji rezultat ove jeseni“, pojasnio je Stefan Marjanović, defanzivac Kolubare.

Uprava Partizana danas je odlučila da širom otvori kapije stadiona u Humskoj i tako zajedno sa svojim pristalicama proslavi osvajanje jesenje titule.

SUPERLIGA SRBIJE, 21. KOLO

PARTIZAN – KOLUBARA, 12.55 (TV Arena Premium 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Nenad Minaković

Projektovani sastavi

Partizan: Popović – Miljković, Miletić, Vujačić, Saničanin, Živković – Zdjelar, Šćekić, Jojić – Menig, Milovanović. Trener: Aleksandar Stanojević.

Kolubara: Stanivuković – Janković, Đurić, Vasiljević, Kočović – Marjanović, Lončar – Đokić, Nikolić, Stojanović – Đenić. Trener: Dejan Đurđević.

SRBIJA 1 - 21. KOLO

Sreda

Čukarički - Radnički Kragujevac 2:0 (0:0)

/Jovanović 62, Kopvač 82/

Četvrtak

Proleter NS - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ninković 5, Tomović 20/

TSC - Crvena zvezda 2:3 (2:2)

/Banjac 7, Stanojlović 18 - Ivanić 15, Pavkov 32, 55/

Subota

12.55: (1,05) Partizan (14,0) Kolubara (35,0)

13.00: (3,60) Novi Pazar (3,45) Vojvodina (2,05)

15.00: (2,30) Napredak (3,20) Spartak (3,25)

Nedelja

13.00: (2,30) Radnik (3,20) Mladost (3,25)

15.00: (1,68) Voždovac (3,70) Metalac (5,30)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Rikardo GomešFK PartizanKolubara Lazarevac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara