(© Reuters)
(© Reuters)

River briljirao sa desetoricom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 03:45

Argentinski gigant razbio peruanski Sporting Kristal – 4:2

Dani za uživanje u fudbalu u Argentini. Ponovo je Monumental bio pun i ponovo se tresao od pesme navijača.

Ovog puta nije igrala reprezentacija, već je River Plata odigrala prvi meč u Kopa Libertadoresu ove sezone. I odigrala je meč za pamćenje.

Izabrane vesti

Skoro sat vremena su crveno-beli imali igrača manje, ali su uspeli da pregaze Sporting Kristal iz Perua i da upišu prvi trijumf u grupnoj fazi takmičenja – 4:2.

Veliki je pritisak bio na igračima River Plejta, jer su u prvom kolu doživeli težak poraz u gostima od bolivijskog Strongesta (3:1). Zato im je danas ona hamletovska dilema visila nad glavama: „Biti il’ ne biti“. I bogami – bili su. Odgovorili izazovu.

I to je River krenuo iz minusa. Nije se čestito lopta ni zakotrljala po svim delovima terena, a Sporting je poveo. Ignjasio je u 6. minutu pogodio i doveo Peruance do prednosti. Bilo je potrebno malo vremena domaćima da se trgnu, a onda su zaplesali terenom.

Prvo je De la Kruz u 18. minutu izjednačio, a vulkan radosti na tribinama upalio je Barko u 36. minutu golom za 2:1. Međutim, radost se nije ni stišala, usledio je muk. Samo 120 sekundi posle pogotka, sudija je potegao crveni karton i isključio Dijaza. Ostao je River sa igračem manje.

Peruanci su uspeli da to iskoriste samo pet minuta kasnije, Korozo je izjednačio. Sigurno se zebnja uvukla u srca navijača kluba iz Buenos Ajresa na poluvremenu, ali na drugih 45 minuta istrčao je River kao preporođen. Ni traga od panike, straha, samo čista odlučnost.

Ezekijel Barko je svojim drugim golom doneo novo vođstvo Riveru, a pobedu je osigurao Solari pogotkom u 61. minutu za 4:2. 

KOPA LIBERTADORES - 2. KOLO


GRUPA D

Utorak

Fluminense - Strongest 1:0 (0:0)

/Nino 40/

Četvrtak

River Plejt - Sporting Kristal 4:2 (2:2)

/De la Kruz 18, Barko 36, 52, Solari 61 - Ignjasio 6, Korozo 41/



tagovi

River PlejtSporting KristalKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara