Robi doveo pojačanje iz Srbije: Lasickas u Olimpiji dve godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 12:19

Litvanac naplatio odlična izdanja iz Voždovca

Godinama unazad litvanski reprezentativac Justas Lasickas važio je za jednog od najpouzdanijih igrača Superlige. Bio je vrlo solidan u Zemunu, u dresu Voždovca još bolji. Koristili su ga brojni treneri na raznim pozicijama, ali se Lasikas profilisao kao jedan od boljih spoljnih igrača u Srbiji. I zaslužio da krene dalje.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Lascikas je odmah posle meča sa Crvenom zvezdom potpisao dvogodišnji ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane. Inicijator prelaska iz Zaplanjske ulice u redove najpopularnijeg slovenačkog kluba bio je trener Zmajčeka Robert Prosinečki. Jedan od najvećih majstora u istoriji balkanskog fudbala sedmicama unazad skautirao je mogućnosti litvanskog univerzalca i bio više nego zadovoljan.

Izabrane vesti

Dovoljno da uprava Zmajčeka krene u realizaciju transfera i po kratkom postupku obezbedi Lasickasov potpis. U Beograd je doputovao sportski direktor Olimpije Mladen Rudonja i završio posao.

„Bilo je interesa drugih klubova, ali se Lasickas odlučio za Olimpiju zbog plana koji mu je iznet. Privukao ga je poziv Roberta Prosinečkog, velike legende jugosloevskog fudbala, kao i koncept Olimpije sa novim vlasnicima i direktorom Rudonjom. Svi smo ubeđeni da je izabrao pravu sredinu za dalji napredak i da će u karijeri napraviti još nekoliko važnih koraka unapred“, rekao je menadžer litvanskog reprezentativca Lascikasa.

Kao slobodan igrač Lacikas je privukao pažnju Čukaričkog, Vojvodine i TSC-a. Međutim, na kraju se odlučio za Olimpiju, kojoj će se priključiti posle reprezentativnih obaveza u Ligi nacije.

„Na kraju želim da se zahvalim Voždovcu na prilici koju mi je dao, mnogo toga lepog sam ovde doživeo. Srbija ostaje moja druga zemlja, Beograd omiljeni grad. Nosim mnogo lepih uspomena“,poručio je momak koji je u dresu odigrao 91 utakmicu i postigao šest golova.


tagovi

Justas Lasickas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara