{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Totenhem ide do 60.000.000 evra i nudi platu od 8.500.000
Rođendanski poklon Geretu Bejlu: London calling

Rođendanski poklon Geretu Bejlu stiže iz Londona. U danu kad puni 30 godina ruku spasa reprezentativcu Velsa pruža klub u kome se afimirsao – Totenhem. Pevci su rešili da pokušaju još jednom da dobiju kapitalno pojačanje i to tako što su poslali zahteve Realu pod kojim uslovima bi kupili brzonogo krilo.

Ponuda je, uverava Marka, između 50.000.000 i 60.000.000 evra i jedina je koju je španski velikan dobio ovog leta za fudbalera koji nije u planovima Zinedina Zidana. Pominjali su se ranije Mančester junajted i Bajern, ali niko od njih nije smatran realnim kupcem, dok Totenhem, koji nije trošio skoro ništa minulih godina, može da se isprsi.

Karaljevski klub je voljan da proda Bejla, jer kod francuskog stručnjaka neće igrati. Čak je i ponuda zadovoljavajuća, iako bi Florentino Perez izgubio najmanje 40.000.000 evra na igraču koji je 2013. uzdrmao fudbalsku pijaci „stotkom“ od transfera. U međuvremenu se naosvajao trofeja, ali i kuburio sa povredama, poslednje dve sezone njegov učinak je skoro beznačajan i jasno je da je došlo vreme rastanka.

Jedini problem je plata. Geret Bejl zarađuje 17.000.000 evra godišnje u Madridu. Ostale su mu tri godine ugovora i jasno je da ne bi tek tako da se odrekne mogućnosti da do juna 2022. napuni džepove 51.000.0000 evra. Totenhem mu nudi „samo“ polovinu te sume. Dakle, 8.500.000 evra po sezoni. Suštinski, Real bi uštedeo ogroman novac ako bi prodao jednog od plaćenijih igrača tima, ali je dilema da li će sam Bejl izabrati sportski motiv i želju da češće bude na terenu, što mu se nudi u Londonu, ili je zapeo samo za novac. I to ne mali.

Njegov menadžer Džonatan Barnet pak sad već tradicionalno, odbacuje sve navode i celu ovu priču prokomentarisao je u tri reči.
„Ne komentarišem gluposti“.

No, gde ima dima obično bude i vatre.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×