Trobok, Krasić i Rodić (©MN Press, ©Star Sport)
Trobok, Krasić i Rodić (©MN Press, ©Star Sport)

Rodić: Očekujem golove u Moskvi; Krasić: Srbija ima bolje pojedince; Trobok: Rusija favorit

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.09.20. | 15:16

Predviđanja uoči susreta Zbornaje komande i Orlova

Još samo nekoliko sati deli nas od početka novog kruga Lige nacija i prvog meča fudbalske reprezentacije Srbije posle višemesečne pauze. Orlove čeka teško gostovanje Rusiji u Moskvi, na mestu gde su poslednji put igrali veliko takmičenje, ali i doživeli neuspeh u grupnoj fazi...

Selektor Ljubiša Tumbaković je za ovu utakmicu spremio potpuno novu postavku sa tri štopera u poslednjoj liniji i sistem nalik onom s kojim je Slavoljub Muslin svojevremeno odveo Srbiju upravo na Mundijal u Rusiju.

Izabrane vesti

Zbornaja komanda je označena kao favorit u ovom susretu, istočni front oduvek je slabo ležao našim igračima, ali to ne znači da Srbija ima nameru unapred da se preda. Potencijalni reprezentativac Milan Rodić preskočio je ovo okupljanje zbog povrede, a s obzirom da je svojevremeno nastupao za Zenit, vrlo dobro poznaje fudbalske prilike u obe zemlje.

“Očekujem sjajan meč. Rusija ima izuzetno jak tim, pokušava da svaku utakmicu završi sa što više golova u protivničkoj mreži i ima sjajne igrače. Srbija je sličnog mentaliteta i zato očekujem dosta golova u Moskvi. Ali i grubu igru“, kaže Rodić i dodaje:

“Srbija je dosta podmladila sastav u odnosu na Mundijal pre dve godine, ima dosta mladih igrača željnih dokazivanja i svi oni žele da pokažu Ljubiši Tumbakoviću da mogu da igraju za reprezentaciju redovno. Promenjen je i selektor u odnosu na Mundijal, ali verujem da je to ekipi bilo potrebno posle tog šampionata“.

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA SPECIJAL LIGE NACIJA

Nekadašnji as moskovskog CSKA i vedeta Orlova Miloš Krasić nada se pobedi Srbije usred Moskve.

“I Srbija i Rusija imaju dosta kvalitetnih fudbalera. S tim da Srbija ima bolje pojedince, koji igraju u klubovima najviše klase poput Tadića, Jovića, Kolarova, Dmitrovića... I tamo imaju glavne uloge. Naravno, Rusija ima svoje adute, zato želim da vidim dobru utakmicu“, priča Krasić.

MITROVIĆ DAJE GOL – KVOTA 2,80

TADIĆ DAJE GOL – 3,00

Svojevremeno hitronogi ofanzivac kaže da je pred igračima težak period, s obzirom da reprezentativnog fudbala nije bilo mesecima...

“Iskreno, ne znam koliko su igrači spremni za dodatne napore. To je veliki problem za trenere, pogotovo u okruženju gde ima jako malo vremena za rad. Ali, oba selektora su veliki profesionalci, tako da će sigurno dovesti svoje igrače do savršenstva za meč“.

Na konkretno pitanje koga vidi kao pobednika u večerašnjem duelu, Krasić je bio negde između želja i realnosti.

“Želim da Srbija pobedi, ali teško je dati prognoze. Rusija igra jako dobro kod Čerčesova i biće jako teško Srbiji. Ali verujem da će Srbija pobediti s minimalnom razlikom“.

Poslednji je reč imao Goran Trobok, nekadašnji reprezentativac, koji je u klupskoj karijeri takođe igrao u obe države...

“Verujem da je Rusija favorit. Najviše zbog toga što u dobroj formi čeka meč. Utakmice ruskog šampionata su već počele, dok je većina srpskih igrača tek nedavno počela da trenira i ovo će im biti prva zvanična utakmica u novoj sezoni. Pitanje je kako će se nosioci igre Srbije uklopiti u sve to. Naravno, Srbija ima svoju šansu, preko Mitrovića i Tadića koji će biti glavne pretnje. Problem ovog tima je što nije igrao dugo zajedno“, priznaje Trobok.

Milan Rodić se nada golovima, Miloš Krasić vidi pobedu Srbije s minimalnom razlikom, a nekadašnji fudbaler Partizana?

“Oba tima imaju jako dobre igrače i čini mi se da su kvalitetom oba tima izjednačena, kada se sve karakteristike uzmu u obzir. Zato verujem da bi najrealnije bilo da se utakmica završi rezultatom 1:1“.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeGoran TrobokMiloš KrasićMilan Rodićreprezentacija RusijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara