Rodri (©Reuters)
Rodri (©Reuters)

Rodrija ne zanima Saudijska Arabija: Moj prioritet u fudbalu je ambicija

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 10:10

As Mančester Sitija kaže da ne vidi sebe na Bliskom Istoku

Iznenađujuće veliki je broj vrhunskih fudbalera koji su prošlog leta odlučili da karijeru naste u Saudijskoj Arabiji iako su još mogli da igraju na visokom nivou u najboljim evropskim klubovima. Kristijano Ronaldo se mučio da nađe angažman, pa njegov izbor i ne čudi mnogo, ali odlasci Karima Benzeme, aktuelnog vlasnika Zlatne lopte, te Nejmara, Sadia Manea, Engoloa Kantea, Janika Karaska, Rubena Neveša, Fabinja, Kalidua Kulibalija, Rožera Ibanjeza, pa naših Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića svakako nisu nešto što se moglo predvideti.

Svako, ipak, ima svoje razloge za odluke koje donosi i oni se razlikuju od čoveka do čoveka. Nekome je novac primaran, nekome moralna satisfakcija da igra u Evropi i Ligi šampiona, gde se redovno odmerava sa najboljima. U ovu drugu grupu spada Rodri.

Izabrane vesti

Sjajni vezista Mančester Sitija i španske reprezentacije u razgovoru za radio Kadena Ser odbacio je mogućnost da u budućnosti krene put Bliskog Istoka.

"Jako mi je teško i da zamislim da bi projekat kakav je u Saudijskoj Arabiji mogao da me privuče. Moj prioritet u fudbalu je ambicija - sportska, individualna i timska. U ovom trenutku, Arabija tu nema mesto", izjavio je Rodri.

Nije ovo prvi put da 27-godišnji Španac priča o novom trendu svetskog fudbala. I ranije je negativno govorio o skupocenim transferima koje prave Saudijci.

"Taj odliv talenata mora nekako da se kontroliše. U početku se činilo da tamo odlaze samo veterani, igrači na zalasku karijera, ali u međuvremenu su počeli i mladi igrači da idu tim putem. Evropski fudbal gubi u takvoj situaciji, ali odluka nekog igrača da ode tamo je vrlo lična i trebalo bi je poštovati. Mogu da ih razumem zbog novca koji nude u Saudijskoj Arabiji, ali mislim da bi neko mora da kontroliše situaciju", pričao je Rodri krajem septembra.

Bivši fudbaler Viljareala i Atletiko Madrida ne odbacuje mnogućnost da jednog dana karijeru završi u rodnoj Španiji, ali to vervatno neće biti uskoro jer mu ugovor sa Građanima traje do leta 2027.

"Španija je moja zemlja, tako da ćemo videti. Zbog sportskih izazova često sam se selio, ali moj cilj je da pobeđujem i osvajam trofeje. Zbog toga sam došao u Mančester Siti i veoma sam srećan ovde", zaključio je sjajni vezista.


tagovi

RodriMančester SitiSaudijska Arabija

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara