Roke Santa Kruz (©AFP)
Roke Santa Kruz (©AFP)

Roke je nezaustavljiv, instinkt golgetera ga ne napušta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 04:22

Veteran overio pobedu Olimpije iz Asunsiona u paragvajskog Klausuri

Nekadašnji napadač minhenskog Bajerna Roke Santa Kruz prkosi zakonima biologije. Ima 40 godina, a i u finišu meča mu snage ne nedostaje. Istrčao je kontru svog tima, namirisao gol i overio trijumf Olimpije iz Asunsiona na gostovanju Sol de Ameriki – 1:3 u četvrtom kolu paragvajske Klausure.

Igrao se 89. minut, gosti su imali prednost od 2:1. Na 40 metara od svog gola, fudbaler domaćeg tima je izgubio loptu, ukrao ju je rezervista Nestor Kamačo. Stuštio se kao golu Sol de Amerike, domaći golman Ruben Eskobar je samo odbio lopti, a sprint od svog gola veteranu se isplatio. Našao se na pravom mestu za drugu uzastopnu pobedu svog tima.

Izabrane vesti

I prošle nedelje je legendarni Paragvajac postigao gol za tim iz Asunsiona, koji je na svom terenu pobedio San Lorenco sa 3:1. Posle samo boda u prva dva kola, ovo je druga vezana pobeda Olimpije za drugo mesto u paragvajskom šampionatu, sa bodom manje od šampiona Aperture 2020. godine Sero Portenja.

Gosti su mnogo bolje počeli utakmicu. Već posle 25 minuta su imali prednost od 2:0, a strelci su bili Rekalde i Silva.

U nastavku je Dijego Valdez pogotkom sa bele tačke uneo neizvesnost u 83. minutu, ali je ubrzo sevnula kontra Olimpije za trijumf tima iz prestonice ove južnoameričke države. Ovo je osma uzastopna pobeda Olimpije protv Sol de Amerike.

Santa Kruzu je ovo peta vezana sezona u timu iz Asunsiona gde je i napravio prve fudbalske korake. Put ga je vodio do Bajerna sa kojim je osvojio sve što je moglo da se osvoji. Igrao je za i za Blekbern, Mančester Siti, Betis, Malagu, meksički Kruz Azul, a od 2016. godine je opet u rodnom gradu i voljenom klubu.


PARAGVAJSKA KLAUSURA - 4. KOLO

Nedelja

Libertad - River Plejt 3:1 (1:1)

12. Oktobar - San Lorenco 0:1 (0:0)

Gujarena - Sero Portenjo 1:1 (0:0)

Guarani - Diaz 2:0 (2:0)

Sp. Lugueno - Nasional Asunsion 1:3 (1:1)

Ponedeljak

Sol de Amerika - Olimpija Asunsion 1:3 (0:2)



tagovi

Roke Santa KruzOlimpija AsunsionParagvaj 1Paragvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara