Matić i Baji (© AFP)
Matić i Baji (© AFP)

Roma junajted: Murinjo okuplja društvo iz Mančestera, stiže i omiljeni štoper

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.08.22. | 14:27

Erik Baji bi došao na pozajmicu, ako se Vučica plasira u Ligu šampiona usledio bi otkup za 8.000.000 evra

Izgleda da nema jake Rome bez pojačanja iz Premijer lige, te deluje da će još jedan fudbaler iz najjačeg prvenstva sveta da se zaputi u Večni grad. U pitanju je Erik Baji, koji se nalazi pred potpisom za Romu.

Aktuelni član Mančester junajteda poslednje je veliko pojačanje koje je naciljao Žoze Murinjo. Nekadašnji član Viljareala nije u ozbiljnim planovima kod Erika ten Haga, ali ga Portugalac obožava (on ga je i doveo na Old Traford leta 2016) i sad ga želi ponovo. Da ojača odbranu u kojoj već jedan od kamena temeljaca čini bivši fudbaler Crvenih đavola, Kris Smoling, uz napomenu da je iz iste sredine nedavno stigao Nemanja Matić da bude centralni vezista, a donedavno je na Olimpiku igrao Henrik Mhitarijan, još jedan od Murinjovih fudbalera iz perioda zajedničke saradnje na teritoriji Velike Britanije.

Izabrane vesti

Sledeći bi trebalo da bude Baji, koji je 66 puta obačio dres Mančestera dok je Posebni bio trener.

Erik je sjajan momak, čestit dečkić, uvek spreman sebe da podredi timu. Svakoj ekipi potreban je štoper kao što je Baji, zato što shvata da je klub iznad svih“, pohvalno je govorio trener Rome o 28-godišnjem defanzvcu.

S obzirom da ima ugovor sa Mančesterom do juna 2024, Erik Baji bi na Olimpiko stigao na pozajmicu do kraja sezone. Klubovi su blizu dogovora da se u slučaju plasmana Vučice u Ligu šampiona aktivira klauzula po kojoj bi ga Italijani kupili za 8.000.000 evra. Zasad ostaje jedino sporno pitanje plate fudbalera, mada bi, ako se Roma i Junajted dogovore, to pitanje trebalo lako da bude skinuto sa dnevnog reda.

Roma bi dobila još jedno značajno počačanje, posle Nemanje Matića, Paula Dibale, Mileta Svilara i Zekija Čelika, dok se čeka potvrda dolaska Žoržinja Vajnalduma.


tagovi

Erik BajiŽoze MurinjoMančester JunajtedRoma

Obaveštavaj me

Roma
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara