©AS Roma
©AS Roma

Roma se ubrzano pojačava, stigao vezista iz Porta

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 21:42

Seržo Oliverira na pozajmici u klubu iz Večnog grada

Roma nastavlja užurbano da se pojačava u zimskom prelaznom roku, pa je samo nekoliko dana nakon parafa Mejtland Najlsa novi član Vučice postao i Seržo Oliveira (29). U pitanju je iskusni vezista koji stiže iz Porta, a za ekipu Žozea Murinja će do kraja sezone igrati kao pozajmljen igrač portugalskog velikana.

U Večnom gradu su ubeđeni da su dobili vredno pojačanje u manevru, s obzirom da je Oliveira za nepunih sedam sezona ostvario 170 nastupa za Zmajeve u svim takmičenjima. Ukoliko bude ispunio očekivanja, Roma će otkupiti Oliveiru za obeštećenje od 13.000.000 evra. Aktuelna pozajmica koštaće Rimljane okruglo 1.000.000 evra.

Izabrane vesti

"Neverovatno je biti ovde u ovom velikom klubu. Roma je oduvek pokazivala iskreno interesovanje za mene i sada želim da pokušam odmah da pomognem timu, kako bismo ostvarili ciljeve i nastavili da razvijamo pravi mentalitet. Siguran sam da će mi moji novi igrači, sa kojima jedva čekam da radim, pomoći da se dalje usavršavam kao igrač", rekao je Oliveira posle potpisa.

Za angažovanje igrača koji ima i 13 nastupa za seniorsku selekciju Portugalije odgovoran je prvi operativac u sportskom sektoru Rome, njegov sunarodnik, Tijago Pinto.

"Seržo Oliveira je igrač koji će doneti kvalitet i karakter našoj ekipi. Osvojio je mnogo trofeja tokom svoje karijere i stekao iskustvo na najvišem nivou predstavljajući klub i svoju zemlju u nekim od najvažnijih takmičenja na svetu. Njegova želja da se priključi Romi je bila presudna. Verujemo da je veoma važno da dovodimo igrače koji žele da igraju za ovaj klub", rekao je Pinto.



tagovi

Seržo OliveiraZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara