Roma u Ligi Evrope, Bleki u seriji golova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.07.20. | 00:00

Rimljani kolo pre kraja sigurni na petom mestu, het-trik Kjeze, Kaljari konačno našao šifru za Juve

Igraće sledećeg četvrtka Roma sa Seviljom u Ligi Evrope, igraće i naredne sezone u istom takmičenju. Jedino ako ne osvoji pehar u avgustu i plasira se u Ligu šampiona, ali to baš nije realno. Daleko izvesnije deluje da tim Paula Fonseke od jeseni opet gledamo u drugom po kvalitetu UEFA nadmetanju, pošto je mesto u grupnoj fazi obezbeđeno.

Na trijumf Milana u Đenovi Vučica je odgovorila pobedom u Torinu i sa 3:2 protiv Granata postala nedostižna za Rosonere kolo pre kraja Serije A. Rimljani imaju četiri boda više od giganta sa San Sira, koji će morati u kvalifikacije.

Izabrane vesti

Potpisnik pobede Rome na Olimpijskom stadionu u Torinu bio je Edin Džeko. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u uvodu meča na sjajan pas Mhitarijana smirio domaćina posle ranog vođstva, da bi u drugom delu pri rezultatu 2:1 (u međuvremenu Kris Smoling zakucao loptu glavom u mrežu posle kornera Pereza) izborio penal i omogućio Dijavari da goste dovede u komotnu poziciju.

Inače, pogodak Edina Džeka iz prvog dela bio je njegov 106. za Romu u svim takmičenjima, čime se na četvrtom mestu večne liste najboljih strelaca rimskog kluba izjednačio sa Rodolfom Volkom.

Za srpske ljubitelje fudbala najzanimljiviji meč večerašnjeg programa igran je u Firenci. Fjorentina je spakovala čak četiri lopte u mrežu Bolonje, a Nikola Milenković slavio u malom derbiju nad zemljakom Sinišom Mihajlovićem. Bleki se i sam postarao da Vilola ubedljivo slavi, pošto je opet postigao gol. Njegov drugi u poslednja tri dana (prethodno precizan protiv Rome), ukupno peti ove sezone.

Preostala tri delo su sjajnog napadača Federika Kijeze, potvrdio je veštinu u kaznenom prostoru, a kad je prvi put pogodio cilj promovisao je Bolonju u negativnog rekordera Serije A. Mihajlovićev tim matiran je makar po jednom na 32 uzastopne utakmice.

Tresla se i mreža Juventusa na Sardiniji. Što i nije iznenađenje, odbrana novog-starog šampiona Italije kriminalna je posle kororne, što je Kaljari obilato koristio.

Već u prvom delu izabranici Valtera Zenge stekli su kapitalnu prednost i postali prvi tim posle tri godine (Đenova, 2017) koji je u početnih 45 minuta dao dva gola Juveu.

Posle 18 vezanih mečeva bez pobede, Kaljari je konačno našao šifru za Staru damu, ali Kristijano Ronaldo nije za Alesija Kranja, pa je izvesno da Portugalac neće ugroziti Čira Imobilea u borbi za Zlatnu kopačku Evrope. Napadač Lacija mu beži četiri gola uoči poslednjih 90 minuta.

SERIJA A - 37. KOLO

Utorak

Parma - Atalanta 1:2 (1:0)

/Kuluševski 43 - Malinovski 70, Gomez 84/

Inter - Napoli 2:0 (1:0)

/Dambrozio 11, Martinez/ 74

Sreda

Lacio – Breša 2:0 (1:0)

/Korea 17, Imobile 83/

Sampdorija – Milan 1:4 (0:1)

/Askildsen 87 – Ibrahimović 4, 58 Čalhanoglu 54, Leao 90+2/

Sasuolo – Đenova 5:0 (2:0)

/Traore 26, Berardi 40, Raspadori 74, Kaput 66, 77/

Udineze – Leće 1:2 (1:1)

/Samir 36 – Mankosu 40 pen, Lapadula 81/

Verona – SPAL 3:0 (2:0)

/Di Karmin 7, 11, Faraoni 47/

Kaljari – Juventus 2:0 (2:0)

/Galjano 8, Simeone 45+2/

Fjorentina – Bolonja 4:0 (0:0)

/Kjeza 48, 54, 89, Milenković 74/

Torino – Roma 2:3 (1:2)

/Berenger 14, Singo 66 – Džeko 16, Smoling 23, Dijavara 1 pen/



tagovi

FjorentinaNikola MilenkovićEdin Džeko

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara