Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ronaldo spasava klub u kojem je ponikao: Fenomeno novi vlasnik Kruzeira

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 18:56

Legendarni napadač otkupio većinski udeo kluba iz Belo Horizontea

Kruzeiro dvostruki osvajač Kopa Libertadores i četvorostruki šampion Brazila, danas je daleko od najsjajnijih dana i tokom godine na zimaku vodio je grčevitu borbu u Seriji B da ne ispadne u treću ligu, međutim nagoveštaj boljeg doba i povratka na željeni kolosek stigao je danas u vidu vesti koja je poput bombe odjeknula svetom - Ronaldo Nazario da Lima, legendarni napadač, otkupio je 90% vlasništva kluba u kojem je počeo impresivnu karijeru.

Nekadašnji centarfor otkupio je većinski deo kluba iz Belo Horizontea za 400.000.000 brazilskih reala, što je približno 62.000.000 evra, sa Mineiraa su istakli da će detalji biti objavljeni u narednom periodu.

Izabrane vesti

"Pažnja, fudbalski svete! Sjajno dete kluba vratilo se kući! Ronaldo Luis Nazario da Lima Fenomeno je upravo potpisao ugovor o kupovini Kruzeira", napisao je Pedro Meskita direktor investicionog fonda koji je učestvovao u prodaji.

Ronaldo, koji ima udeo i u vlasničkoj strukturi Valjadolida, ovim povodom se oglasio i potvrdio navode, ne libeći se da istakne visoke ambicije u novom poduhvatu.

"Imam mnogo da vratim Kruzeiru. Pred nama je mnogo posla. Očekuje nas pregršt rada na putu da vratimo Kruzeiro gde mu je mesto", rekao je Ronaldo.

Fenomeno, koji je ostavio neizbrisiv trag u fudbalu, u seniorske vode je zakoračio u Kruzeiru iz kojeg je potom put nastavio da gradi kroz PSV, Barselonu, Inter, Real Madrid i Milan, a tačku je stavio po povratku u rodni Brazil, u dresu Koritijansa, a njegovu odluku da uloži u klub u kojem je ponikao prokomentarisao je i Serhio Santos Rodriges, predsednik člana Serije B.

"Naš klub otkrio je Ronalda svetu, a sada ronaldo nama otvara vrata sveta nama. Posao koji je dogovaran neko vreme je dobro obavljen", rekao je Rodriges.

Kruzeiro je u sezoni na izmaku završio tri mesta iznad zone ispadanja, sa pet bodova više od Remoa koji se preselio u niži rang.


tagovi

RonaldoKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara