FOTO: AFP
FOTO: AFP

Ronaldo više ne pravi razliku: Golman pomračene svesti srušio projekat od milijardu dolara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.03.24. | 23:31

Posle sedam golova i tročasovne bitke za Rijad, Al Ain izbacio 24 puta skupljeg protivnika predvođenog legendarnim Portugalcem

Uložio je Al Nasr skoro 900.000.000 dolara u prethodne dve godine na obeštećenja i plate igrača, kako bi uradio ono što nikada nije. Trofej u Azijskoj Ligi šampiona ostaće sanak pusti za klub iz saudijske prestonice i ove sezone, pošto je Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata trijumfovao posle boljeg izvođenja jedanaesteraca i izbacio tim Kristijana Ronalda, Sadija Manea i Marcela Brozovića u četvrtfinalu kontinentalnog takmičenja.

Golman gostiju Kalid Eisa primio je tokom regualrnog toka dva amaterska gola, ali je trenutke pomračenja svesti potpuno izbrisao bravurama u penal seriji. Odbranio je iskusni čuvar mreže penale Marcelu Brozoviću i Alesku Telesu, a onda je i Otavio promašio penal, za kraj snova Kristijana Ronalda da će u trofejnoj vitrini dodati još jedan prestižan pehar. Posle 120 minuta igre, rezultat je bio 4:3 za Al Nasr (ukupno 4:4), da bi u penal seriji trijumfovao tim kultnog Argentinca Ernana Krespa sa 3:1.

Izabrane vesti

Nije uspevao Kristijano Ronaldo da napravi razliku u četvrtfinalu Lige šampiona, imao nekoliko velikih promašaja, a posebno je blamantan onaj iz 62. minuta, kada je sa metar i po poslao loptu pored gola (pogledajte OVDE). Dao je gol iz jedanaesterca 39-godišnjak u 118. minutu i tako izborio penal-seriju svom timu, ali je iz igre često bio značajno manja pretnja od primera radi saigrača Otavija ili na drugoj strani inspirisanog Marokanca Sufijana Rahimija. Nestvarno je kako se Al Nasr uopšte i izborio za produžetke, uzimajući uz obzir da je gubio 3:0 u ukupnom skoru pred sam kraj prvog poluvremena.

Pomenuti golman Eisa mogao je da bude potpuni tragičar, jer je dozvolio da ga Otavijo natera na autogol udarcem iz mrtvog ugla, a prethodno je reprezentativac UAE-a očajno istrčao sa gola i poklonio i prvi domaćima. Namirisao je Al Nasr krv rivala pred prepunim stadionom svojih pristalica, ali je gol za prelamanje pre produžetaka izostao.

Kada je domaćin ostao sa igračem manje posle crvenog kartona Ajmana Jahje u osmom minutu produžetaka, delovalo je da će Krespovi momci ponovo preuzeti inicijativu. Samo pet minuta kasnije očajno je reagovao golman Al Nadžar i tako na poklon grešku kolege na suprotnoj strani, odgovorio istom merom.

Taman kada se činilo da je sve gotovo, izabranici Luisa Kastra još jednom su se povampirili i izborili penale, ali je na ruletu preplaćena rijadska mašinerija ostala bez odlaska u polufinale.

Kakvih je razmera Al Ainovo iznenađenje, najbolje govori činjenica da je pobedio protiv tima na čije je sastavljanje utrošeno 24 puta više novca, i to računajući isključivo obeštećenja, ne i plate (tada bi razlika bila veća od stostruke).


GOL za 0:1 pogledajte OVDE

GOL za 0:2 pogledajte OVDE

GOL za 1:2 pogledajte OVDE

GOL za 2:2 pogledajte OVDE

GOL za 3:2 pogledajte OVDE

GOL za 4:3 pogledajte OVDE

Neverovatan promašaj Ronalda pogledajte OVDE

AFC LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Ponedeljak

Al Nasr - Al Ain 4:3 (1:2 )- prvi meč 0:1

/Garib 45+5, Eisa ag 52, Teles 73, Ronaldo pen 118 - Rahimi 28,45, Al Šamsi 103/

Utorak

11.00: (2,25) Ulsan (3,20) Čonbuk (3,10) - prvi meč 1:1

20.00: (3,90) Al Itihad (3,45) Al Hilal (1,87) - prvi meč 0:2

Sreda

11.00: (1,63) Jokohama Marinos (3,90) Šandong (4,70) - prvi meč 2:1

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Al NasrAl AinAzijska liga šampionaKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara