Najnovije vesti

Ronaldova oproštajna poruka: Odlazim, ali uvek ću da nosim dres i grb Reala

Vreme čitanja: 2 minuta

Portugalac objasnio razloge svoje odluke

Portugalac Kristijano Ronaldo definitivno će karijeru nastaviti u Juventusu, a od navijača madridsko Reala oprostio se emotivnim pismom u kojem je pokušao da objasni svoju odluku.
“Godine provedene u Realu i Madridu verovatno su najsrećniji period u mom životu. Mogu samo da osećam zahvalnost ovom klubu i gradu. Takođe, hvala navijačima za svu ljubav kojom su me obasipali. Ipak, verujem da je došlo vreme za novo poglavlje u mom životu i zato sam tražio od kluba da prihvati moj zahtev za transfer. Tako se osećam i molim sve, pogotovo navijače, da me razumeju. Proveo sam devet divnih godina ovde. Devet posebnih godina. To je bio uzbudljiv period, pun poštovanja, ali istovremeno i težak, jer su zahtevi u Realu uvek veoma visoki. Ipak, vrlo dobro znam da nikada neću zaboraviti da sam ovde uživao u fudbalu na jedinstven način“, naveo je Portugalac. 

On će preći u redove italijanskog šampiona Juventusa za kako su objavili španski mediji sumu od 105.000.000 evra.
"Imao sam sjajne saigrače na terenu i u svlačionici. Publika me je uvek srdačno prihvatala i zajedno smo osvojili tri Lige šampiona zaredom, a četiri za pet godina. Zajedno sa svima njima, na indivdualnom planu, doživeo sam satisfakciju u vidu osvajanja četiri Zlatne lopte i tri zlatne kopačke. I to sve dok sam igrao za ovaj veliki klub“.  

Nije zaboravio ni rivale u Španiji.
"Real Madrid je osvojio moje i srce moje porodice i najviše zbog toga želim da kažem hvala. Hvala klubu, predsedniku, direktorima, kolegama, trenerima, lekarima, fizioterapeutima i svim ostalim sjajnim radnicima koji su činili da svaki detalj bude na mestu i da sve funkcioniše besprekorno. Beskonačno sam zahvalan i svima u španskom fudbalu. Tokom ovih devet godina imao sam sjajne rivale. Prema njima gajim veliko poštovanje".

I za kraj:
"Mnogo sam razmišljao i znam da je došlo vreme za novi ciklus. Odlazim, ali ovaj dres, grb i stadion Santijago Bernabeu ću zauvek nastaviti da nosim sa sobom gde god budem išao. Hvala svima i, naravno, kao što sam rekao i prvi put pre devet godina na ovom stadionu – Napred Madrid!".

Foto: Action images

 

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva