Roteram se vraća u Čempionšip! Šruzberijevo vreme još nije stiglo... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.05.18. | 18:45

Klub iz Južnog Jorkšira se ekspresno vratio u viši rang

Roteram se vraća u drugoligaško društvo! Ako možemo da konstatujemo - apsolutno zasluženo

Posle samo godinu dana boravka u trećeligaškom društvu, fudbaleri Roterama uradli su najbolju stvar za svoj klub, grad sa tek nešto više od 100.000 stanovnika i finansijsko blagostanje pošto su u finalnoj utakmici plej-ofa savladali Šruzberi rezultatom 2:1 (1:1, 1:0) posle 120 minuta iscrpljujuće igre na Vembliju! 

Izabrane vesti

Dogodilo se, eto, nešto što nije viđeno u skorije vreme. Naime, prvi put se dešava da tri ekipe koje su na kraju prošle sezone ispale iz Čempionšipa obezbede ekspresni povratak nazad posle samo godinu dana čekanja. 

Što se Roterama tiče - moglo je sve da bude završeno i mnogo ranije, samo da su igrači Pola Vornija imali malo više koncentracije, sreće i smirenosti. Ali, posle silnih promašaja, Roteram je umalo sve prosuo i dopustio Šruzberiju da iz jedne od retkih smislenijih akcija dođe do gola! Kvalitet fudbala nije bio na zavidnom nivou, ali je Roteram pokazao više. Kvaliteta, pre svega, želje, ali i hladniju glavu kada se sve lomilo. 

Pitanje je, istina, kakav bi konačni rezultat bio da je Dejvid Bol iskoristio šut sa kreča u devetom minutu utakmice. Umesto toga usledio je vrlo loš promašaj, koji je Ričard Vud donekle ispravio u 32. minutu utakmice.

Posle tog pogotka Roteram je prosto stao. Odnosno, nije uspevao da pokaže dovoljnu smirenost, niti pravu dozu letalnosti kako bi posao završio na vreme. Usledila je zato kazna neposredno pre isteka punog časa igre, Aleks Rodman se našao na pravom mestu i Šruzberiju se zapalila iskra nade.

Nastavio je Roteram da napada i to u kontinuitetu poslednjih pola časa, ali je umesto pogotka viđeno nekoliko strašnih promašaja... Zbog toga je utakmica otišla u produžetke, a taman kada se činilo da bismo mogli da gledamo penal završnicu, Vud je ponovo bio u pravom elementu, snašao se najbolje u petercu i konačno probio bedem Šruzberija. Bio je to kraj svih nadanja za Šruzberi, koji će i četvrtu sezonu zaredom provesti u Ligi 1.

Roteram bi samo za učešće u Čempionšipu trebalo da inkasira između 2.500.000 i 5.000.000 evra, plus bonus za promociju u viši rang, dok će svaki televizijski prenos doneti između 120.000 i 160.000 evra. Poređenja radi, u Ligi 1 se samo učešće plaća oko 1.600.000 evra, uz bonus od 35.000 evra za svaku utakmicu koja ide u direktnom prenosu.

LIGA 1, PLEJ-OF

Finale:

Roteram - Šruzberi 2:1 (1:1, 1:0)
/Vud 32, 104 - Rodman 59/

Foto: Action Images


tagovi

RoteramŠruzberi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara