FOTO: AFP
FOTO: AFP

Roze podsmešljivo o odluci FIFA: Ako otkriju teren na Mont Everestu...

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 10:45

Nimalo nije srećan trener Lajpciga što će se Mundijal igrati u šest zemlalja

Dobar deo fudbalskog sveta s razočaranjem dočekao je odluku Saveta FIFA o dodeli domaćinstva Svetskog prvenstva 2030. godine. Čak šest zemalja organizovaće planetarnu smotru za sedam godina, (Španija, Portugalija, Maroko, Urugvaj, Argentina, Paragvaj) a to je u očima prosečnog fudbalskog zaljubljenika izazvalo priličan revolt i protumačeno kao skrnavljenje legata verovatno najznačajnijeg sportskog turnira na svetu. Ozvaničenje sve očekuje se na kongresu FIFA 24. decembra.

Trener Lajpciga Marko Roze, javno je kritikovao FIFA, a na prilično sarkastičan način opisuje sve ono što Svetska fudbalska federacija radi u poslednje vreme.

Izabrane vesti

"Ako FIFA otkrije teren na Mont Everestu, bojim se da ćemo i tamo igrati", podrugljivo će Nemac.

Vidno je nezadovoljan bivši strateg Salcburga, Menhengladbaha i Dortmunda i jasno konstatuje ogromne manjkavosti sistema sa šest domaćina.

"Moja prava reakcija bila je: Momci će morati da lete i lete i lete... napred-nazad, napred-nazad. Mnogo timova preći će više hiljada kilometara za samo nekoliko utakmica. Mislim da je to velika šteta, možda čak i glupo".

Smeta Rozeu to što FIFA stalno donosi nove promene, ali nijednu konstruktivnu.

"Mi u fudbalu stalno vrtimo i vrtimo i vrtimo promene i samo da bude nešto posebno i nešto drugačije, a nije bitno da li je to dobro. U jednom trenutku ćemo zaista igrati na Mont Everestu, jer sigurno se i tamo može napraviti fudbalski teren".

Pokušala je FIFA da na neki način simbolično obeleži veliki jubilej davanjem organizacije turnira između ostalih i prvom domaćinu Urugvaju, ali je veliki znak pitanja nad odlukom da se samo jedna utakmica na celom turniru odigra u Montevideu, baš kao i u Argentini i Paragvaju. Većina mečeva biće odigrana u Španiji, Portugaliji i Maroku.

„Uvek je bilo dobro kada se jedna zemlja, možda dve – radovala Svetskom prvenstvu i pretvorila ga u veliko slavlje fubdala, mogli ste da ga organizujete na maloj razdoljini, a to više nećete imati", zaključuje Roze.


tagovi

RB LajpcigMarko Roze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara