Marko Roze (©Starsport)
Marko Roze (©Starsport)

Roze: Posebna je stvar igrati ovde, Zvezda ima šanse u Bernu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 00:38

Utisci stratega nemačkog kluba nakon nove pobede nad srpskim šampionom

Lajpcig je u kišnoj beogradskoj večeri zvanično obezbedio plasman u osminu finala, pa će potpuno rasterećen za tri nedelje ići u Mančester i sa aktuelnim šampionom Evrope voditi direktnu bitku za prvu poziciju u grupi G.

Ekipa Marka Rozea je u najvećem delu utakmice, a pogotovo u prvom poluvremenu, imala apsolutnu kontrolu utakmice. Crvena zvezda je tek u drugom poluvremenu uspela da se vrati u život, ali to nije bilo dovoljno i da srpski šampion ostvari pozitivan rezultat.

Izabrane vesti

Nemački tim je u uzbudljivoj završnici meča uspeo da se odbrani i drugi put uzastopno savlada srpskog šampiona na stadionu Rajko Mitić.

„Jako dobro naše prvo poluvreme, imali smo dosta šansi koje smo promašili. Znali smo da će promeniti, drugo poluvreme je bilo izjednačeno, ušli smo u osminu finala čemu se radujemo. Sjajni navijači, sjajan stadion, oduševljeni smo zbog toga. Kod nas postoji samo jedna moneta, a to su rezultati i pobede. Bilo je važno da dobijemo, nakon dva poraza i eliminacije u Kupu Nemačke, kvalifikovali smo dalje u Ligi šampiona“, rekao je Roze posle meča.

Da li je možda usledila čestitka od „anonimnog prijatelja“ iz Partizana?

„Još mi nije čestitao, ali juče je bio sa mnom u kontaktu. Juče sam bio sa Draganom Bogavcem, imam još prijatelja ovde, ali taj anoniman protivnik će ostati anoniman“, uz osmeh je poručio odlični strateg.

S obzirom da izuzetno voli provod u srpskoj prestonici, ovoga puta neće biti prostora ni vremena za izlazak.

„Ostaćemo ovde, još je veče, ali je kasno. Ovo će da potraje, trener igrači su nekad umorni, tako da jedva čekam da stignem u hotel“.

Marakana ga je oduševila, kao i Zvezdini navijači. A za sastav Baraka Bahara smatra da ima kvalitet kojim može da dođe do trećeg mesta na tabeli na kraju grupne faze takmičenja.

„Mislim da je posebna stvar igrati ovde. Tim sa ovim navijačima ima posebnu energiju, igra do kraja, bez obzira kakvi su bili u prvom poluvremenu. Tim ima kvalitet, mislim da su u prvom poluvremenu izblokirali nekih naših 20 udaraca. Zvezda ima dosta dobrih igrača, u Bernu će biti vruće, ne vidim da je neko u prednosti. Mislim da Zvezda ima svoje šanse i mogućnosti i u Bernu“, zaključio je Roze.


tagovi

Marko RozeRB LajpcigFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara