©Reuters
©Reuters

Rozeov misteriozni prijatelj iz Partizana ostaje tajna, a Zvezda u Salcburgu otvorena rana

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 23:59

Trener Lajpciga se ukratko prisetio eliminacije od Crvene zvezde pre pet godina dok je vodio austrijski klub

Trener Lajpciga Marko Roze je iz dva razloga interesantan srpskoj javnosti. Prvi je, naravno, eliminacija od Crvene zvezde dok je vodio Salcburg u Ligi šampiona, drugi, zbog činjenice da je u jednom intervjuu neposredno pre gostovanja Zvezde u Saksoniji ispričao da mu je sreću poželeo prijatelj iz Partizana ne rekavši o kome je reč.

Zagonetka i dalje ostaje neodgonetnuta i nakon konferencije za medije, ali je Roze srpskim novinarima možda, tek za nijansu izoštrio sliku.

Izabrane vesti

"Neka ostane misterija. Tokom igračkih dana u Majncu igrao sam sa Miloradom Pekovićem, fudbalerom iz Crne Gore i kasnije sam ga često posećivao u Beogradu. Tada sam upoznao nekoliko dobrih momaka. Pošto znate da je Beograd odličan grad za provod i za izlazak, kada budem u Beogradu za dve nedelje, bićemo tu da igramo fudbal, a ne da mislimo o tome", uz smeh je prokomentarisao trener Lajpciga.

A o dvomeču plej-ofa sa Crvenom zvezdom, nije dužio, ali je gospodski priznao da nije greh što njegov tima tada nije odleteo u grupnu fazu evropske elite.

"Kao da namerno stavljate prst na otvorenu ranu. Nisu te utakmice uporedive sa večerašnjom. Tada sam bio u Salcburgu i Zvezda je na neki način zaslužila tu pobedu", objasnio je Roze.

Sa druge strane, i Crvena zvezda je uvidela da može da se nosi sa ekipama na ovom nivou, pa nema sumnje da će revanš biti izuzetno uzbudljiv.

"Teška utakmica, protiv teškog protivnika. Bitna pobeda za nas, bilo je šansi da damo još golova, ali dozvolili smo i neke prilike Crvenoj zvezdi iz kontranapada. Moramo da budemo oprezni u Beogradu, imaju brze igrače, fizički jakog napadača, opasni su u raznim situacijama. Zbog toga moramo u Beogradu igrati našu igru i misliti na kvalitete igrača Crvene zvezde", rekao je Roze posle meča za Arenu Sport.

Lajpcig nakon tri odgrana kola ima šest bodova, tri manje od vodećeg Mančester Sitija, ali čak pet od Crvene zvezde i Jang Bojsa koji dele treće mesto sa identičnom gol-razlikom 4:8.


tagovi

Marko Roze

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara