Golman Juniora Sebastijan Vijera (©Reuters)
Golman Juniora Sebastijan Vijera (©Reuters)

Rožerio Seni i Čilavert da mu pozavide: Sebastijan Vijera iz slobodnjaka rešio kolumbijski derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 04:15

Pogotkom golmana, Junior slavio u derbiju kolumbijskog šampionata protiv Amerike Kali - 2:1.

Sudar timova koji spadaju u red najvećih u zemlji, u grupu G7 - velikih sedam - pripao je ekipi Juniora iz Barankilje (2:1). Na stadionu Roberto Melandes pala je Amerika Kali, pa dvostruki šampion lige za 2020. godinu još uvek nije okusio slast pobede u novoj sezoni. Prvo poluvreme obeležili su crveni kartoni, dok je u drugom domaćin stigao do trijumfa, te je tako posle tri odigrana kola, sa maksimalnim učinkom, prvi na tabeli kolumbijske Aperture. Gol odluke bio je delo bivšeg čuvara mreže Viljareala i urugvajskog reprezentativca Sebastijana Vijere.

Videli smo Marka Dmitrovića nedavno kako u maniru najboljih napadača izvodi jedanaesterac, ali ovo što je golman Juniora izveo je prava majstorija, na kojoj bi mu pozavideli Rožerio Seni i Čilavert, ali i najbolji izvođači slobodnjaka poput Siniše Mihajlovića, Andree Pirla... Najpre je u 85. minutu Ortiz napravio prekršaj u zoni šuta, a loptu je uzeo golman Juniora Vijera. Poslao je loptu u golmanov ugao, ali snažno, visoko i pravo u malu mrežu, nije njegov kolega Graterol imao šansu.

Izabrane vesti

Što se tiče samog susreta, prvi su pripretili fudbaleri Amerike, igrao se četvrti minut kada su prekinuli napad Juniora i našli se u dobroj poziciji, ali je udarac Morena uspeo da ukroti Vijera. Igrao se 18. minut kada su gosti ostali sa igračem manje. Kevin Andrade je zgazio Teofila Gutijereza, usledila je VAR provera, posle koje je potvrđena odluka da se isključi fudbaler Amerike. Nije ipak dugo ekipa Juniora bila brojčano superiornija. Užasan start Huana Rodrigeza nad Karaskalom, pa je i domaćin ostao sa deset igrača u polju.

Finiš prvog dela igre obeležile su dve dobre prilike za sastav iz Barankilje. Najpre je golman gostiju Graterol uspeo da ukroti pokušaj Migela Borhe, a potom je napadač Palmeirasa na pozajmici u Junioru neprecizno šutirao, posle odlične kontre koju je u smiraj prvog dela igre po levoj strani poveo Hinestroza. Otišlo se na odmor bez golova, ali su se obe ekipe u svlačionicu vratile sa igračem manje. Obilovalo je prvo poluvreme prekršajima, pored dva crvena viđena su i dva žuta kartona (po jedan na obe strane).

Po povratku sa pauze domaćin je nastavio gde je stao, da bi Migel Anhel Borha već u 49. minutu iskoristio treću dobru priliku na meč. Centaršut Vijafare sa desne strane, dobar skoka kolumbijskog reprezentativca, koji glavom matira Graterola i donosi prednost ekipi Juniora. Usledila je dobra reakcija gostiju, Ramos glavom spušta loptu ka Sančesu u 58. minutu, ali ovaj tuče pored gola domaćina.

Usledio je nešto mirniji period igre, bez većih prilika, da bi u 78. minutu sastav iz Kalija stigao do poravnanja. Lepa akcija Amerike, kombinacija iskusnog Adrijana Ramosa i Santijaga Morena, koju 20-godišnji napadač snažnim šutem pretvara u pogodak.

Samo deset minuta kasnije pitanje pobednika rešio je Sebastijan Vijera, golom iz slobodnog udarca.

KOLUMBIJA 1 - 3. KOLO

Subota

Jaguares - Alijansa Petrolera 2:0 (1:0)

Deportivo Kali - Envigado 1:1 (1:0)

Patriotas Bojaka - Bojaka Čiko u toku

Doradas - Independijente Santa Fe u toku

Nedelja

Atletiko Nasional - Deportivo Pereira 5:2 (1:2)

/Duke 20, 53, 78, Sančez Rodrigez 71 ag, Barera 85 - Arizala 6, Kastriljon 29/

Junior - Amerika Kali 2:1 (0:0)

/Rodrigez 29 c.k, Borha 49, Vijera 88 - Andrade 19 c.k, Moreno 79/

21.30: (1,80) Deportes Tolima (3,35) La Ekidad (4,40)

Ponedeljak

01.40: (2,60) Bukaramanga (2,90) Independijente Medeljin (2,85)

20.00: (1,70) Miljonarios (3,45) Onse Kaldas (5,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1KolumbijaJuniorAmerika KaliMigel Anhel Borha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara