(©Starsport)
(©Starsport)

Rubežić žali za šansama: Čovek ramenom skide loptu s gol-linije...

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.10.22. | 15:05

"Prihvatio bih poziv Crne Gore, jer sam mnogo daleko od reprezentacije Srbije“, kaže defanzivac Novog Pazara

Odigrao je Novi Pazar dobru utakmicu protiv Voždovca i desetak puta ozbiljno ugrozio Miloša Krunića, ali je golman popularnih Zmajeva postao prvi koji je ove jeseni sačuvao mrežu na Džaizkoin areni, ostavivši tako superligaškog debitanta na domaćoj klupi Damira Čakara i njegove momke bez celog plena (0:0).

Pretili su domaći u prvom poluvremenu šutevima Slobodana Stanojlovića, ali i preko Stefana Lončara i Andrije Majdevca, sve iz šesnaesterca Beograđana, dok su u drugom delu meča goste na muke stavljali Miloš Mijić, dva puta Bojica Nikčević, u tri navrata Slobodan Rubežić…   

Izabrane vesti

Upravo je Rubežić prednjačio na oba dela terena tokom 90 minuta žestoke borbe u Novom Pazaru, u lepom ambijentu pred oko 3.000 gledalaca.

"Mnogo teška i zahtevna utakmica. Po meni, bili smo bolji rival. Generalno, stvarali smo šanse od početka do kraja i delovali opasnije, ali nije se dalo da lopta uđe u gol. Kod moje najbolje šanse glavom, čovek (Marko Mijailovć) skida ramenom sa gol linije. Još jedanput sam mogao da zatresem Krunićevu mrežu, ali sam nošen zeljom požurio, ušao malo ranije i ostao kratak u skoku. Mnogo mi je žao, ali fudbal je to. Greota da nismo pobedili pred dobro punim tribinama. Šta da radimo, idemo dalje. Dali smo „200 odsto“ od sebe. Idemo meč po meč do zimske pauze, pa ćemo da vidimo šta je i kako je", kaže 22-godišnji štoper Pazaraca.

Lepim rečima izrazio se o četi Petra Puače, ali smatra da je kolektiv iz Zaplanjske posle šest pobeda i tri remija u poslednjih devet ogleda s Pazarcima, što prevedeno u godine glasi sedam i po, trebalo da bude poražen.  

"Mlada su, agresivna i opasna ekipa, ali mi smo ispoštovali sve zadatke šefa struke. Tražio je od nas da odigramo jako, preko maksimuma. Nosila nas je publika, ali jedna šansa, druga… Tako je u fudbalu kad te jednostavno neće".

Zbog četvrtog žutog kartona preskočiće 17. kolo Mozzart Bet Superlige i duel sa bivšim klubom na Banovom brdu. Protiv Čukaričkog zbog klauzule u ugovoru neće igrati ni Bojica Nikčević, kao ni Mitar Ergelaš, kojeg su Brđani pozajmili Pazaru.       

"Bićemo desetkovani, ali neću sad to previše da komentarišem. Verujem u moju ekipu, iako nas nekolicina nema pravo da nastupi. Možemo i tamo da otkinemo bod ili da pobedimo. Ja u sve to verujem, imam pravo na to. Moje je da verujem sve dok se ne završi utakmica", razočaran je Rubežić što će propustiti gostovanje Čuki.

Nedavno je u Novom Pazaru boravio selektor Crne Gore Miodrag Radulović. Gledajući meč sa Vojvodinom, mogao je da se lično uveri u formu i kvalitet potencijalnih Sokolova u Plavom dresu. Među njima je i Rubežić, uz Lončara, Nikčevića, pa i Perišu Pešukića. Mnoge zanima da li je Radulović kontaktirao Rubežića.

"Mene lično nije, a ne znam da li je pričao sa ljudima iz kluba. To morate njih da pitate. Ne mogu mnogo da pričam na tu temu jer trenutno ne znam ništa. Mogu samo da kažem da bih prihvatio poziv, ako ga dobijem. Nadam se da će ga biti. Majka mi je Nikšićanka i rado bih se odazvao Crnoj Gori jer sam, realno, mnogo daleko od statusa reprezentativca Srbije. Videćemo šta će da bude. Eto, postoje neke informacije, pominje se. Čuo sam, kao i vi, kao i mnogi drugi", završava priču za Mozzart Sport Slobodan Rubežić, defanzivac koji je ove jeseni odigrao svih 1.440 superligaških minuta. 



tagovi

FK Novi PazarSlobodan RubežićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara