Paulo Fonseka (©AFP)
Paulo Fonseka (©AFP)

Ruka ruci: Pao dogovor između Milana i Fonseke

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 17:25

Portugalac bi naredne nedelje trebalo da bude predstavljen na San Siru

U Milanu su, kako stvari stoje, rešili goruće pitanje za narednu sezonu. Pitanje trenera. Potraga za kormilarom došla je kraju, makar prema informacijama Kalčomerkata, koji uverava da su Rosoneri postigli dogovor sa Paulom Fonsekom.

Danijele Longo sa pomenutog portala, upućen u dešavanja u Milanu, tvrdi da je aktuelni trener Lila pristao na uslove italijanskog kluba, te da bi početkom naredne nedelje trebalo da bude predstavljen na San Siru. Isti izvor navodi da se sedmostruki prvak Evrope dogovorio sa Stefanom Piolijem o prevremenom raskidu saradnje (ima ugovor na još godinu dana), koji će biti ozvaničen tokom sutrašnjeg dana.

Izabrane vesti

Fonseka bi, prema ranijim informacijama, na klupi Rosonera trebalo da se zadrži dve godine i tokom tog perioda inkasira 6.000.000 evra - dakle 3.000.000 po godišnje - a u ugovor će biti ubačena i opciona treća sezona ukoliko dve strane budu zadovoljne međusobnom saradnjom.

Da je Fonseka spreman za novo poglavlje u trenerskoj karijeri nagoveštava i informacija koja je ovog popodneva stigla iz Francuske da se Portugalac već oprostio od većine članova Lila u kojem su se već pomirili sa tim da strateg rođen u Mozambiku neće produžiti ugovor, koji mu je istekao po završetku aktuelne sezone.

Fonseka će se tako vratiti u Italiju gde je već proveo dve godine predvodeći sa ne baš previše uspeha Romu (peto i sedmo mesto u Seriji A). Ni u Lilu nije imao zapaženije rezultate, mada je utisak da nije ni podbacio. Aktuelnu sezonu završio je na četvrtom mestu, prethodnu na petom.

Najviše uspeha imao je u Šahtjoru iz Donjecka, kojem je za tri sezone doneo sedam trofeja, a prethodno je radio u nekoliko portugalskih klubova među kojima su i Porto i Braga.


tagovi

Paulo FonsekaStefano PioliMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara