Tijago Mota (©MN Press)
Tijago Mota (©MN Press)

Bolonja je bivša, Juve spremio 15.000.000: Vreme je da Tijago Mota pokaže da je trener za trofeje

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 15:31

Samo se čeka ozvaničenje

Ono što se danima znalo, danas je dobilo zvaničnu potvrdu: Tijago Mota više nije trener Bolonje. Klub sa Renato Dal'Are oglasio se zvaničnim saopštenjem i zahvalio mladom strategu na izvanrednom postu. Što nakon plasmana u Ligu šampiona nije samo protokolarna uljudnost, već je Mota zaista napravio veliku stvar sa Bolonjom.

Na kolo pre kraja Serije A Motin tim nalazi se na trećem mestu i bez obzira na učinak protiv Đenove, neće moći da sklizne ispod pete pozicije.

Izabrane vesti

"U ove dve godine sarađivao sam sa odlično pripremljenim trenerom i čovekom pobedničkog mentaliteta, koji je timu dao briljantan identitet. Voleo bih da ostane u Bolonji, ali mogu samo da se zahvalim njemu i njegovom stručnom štabu i poželim im sve najbolje u budućnosti", poručio je predsednik Bolonje Đuzepe Saputo, koji nije uspeo u nameri da zadrži 41-godišnjeg stratega rođenog u Brazilu makar na još godinu dana, kako bi vodio ekipu i u elitnom takmičenju.

Motina odluka da ne produži ugovor znači i da će trenersku karijeru nastaviti u Juventusu, a Tutotsport piše da ga u Torinu čeka trogodišnji ugovor po kojem će zarađivati 5.000.000 evra po sezoni.

U Juventusu bivšeg vezistu čeka veliki prijatelj Paolo Montero, koji nakon otkaza Masimilijanu Alegriju privodu sezonu kraju na klupi A tim, ali će se potom verovatno vratiti radu sa mlađim kategorijama. Njih dvojica trebalo bi zajedničkim snagama da sprovedu u delo razvoj budućih nada torinskog kluba, a što se tiče aktuelnih prvotimaca Mota je navodno još tokom nedavnog duela Juventusa i Bolonje u tunelu stadiona Renato Dal'Ara razgovarao sa Adrijanom Rabioom o njegom ostanku u Juventusu. Pominje se i da novi trener planira sa sobom da povede jednog od najboljih defanzivaca Serije A, Rikarda Kalafjorija.

Nakon što je sa Bolonjom nagovestio velike trenerske domete, od Tijaga Mote u Juventusu se očekuje iskorak i borba za trofeje. Odavno Stara dama nije više konkurentna najboljima ne samo na međunarodnoj sceni, već i u Italiji. Sa nekadašnjim reprezentativcem na klupi, to bi moglo da se promeni.

Navijači crno-belih se nadaju momentalno, jer je poslednja titula osvojena pre četiri godine.


tagovi

Tijago MotaJuventusBolonjaSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara