Antonio Rukavina u dresu Astane (©Reuters)
Antonio Rukavina u dresu Astane (©Reuters)

Rukavina: Još godina u Astani i kraj

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 10:33

„Korona je kriva za prethodnu sezonu“, kaže srpski desni bek

Napuniće za mesec dana Antonio Rukavina 37. godinu, a kako stvari stoje ta 2021. biće mu i poslednja u igračkoj karijeri.

Dugogodišnji desni bek reprezentacije Srbije i poslednje dve sezone Astane iz Nur Sultana, rešio je da za tačno godinu dana podvuče crtu i okači kopačke o klin. Barem mu tako sada izgleda...

Izabrane vesti

Imam ugovor sa Astanom na još jednu godinu, celu sledeću sezonu do decembra 2021. Plan mi je da to bude i poslednja u karijeri. Ali, ko zna, možda dobijem ponudu koju ne mogu da odbijem“, smeje se Rukavina dok priča za MOZZART Sport.

Želi srpski as da pre odlaska u penziju vrati Astanu tamo gde joj je mesto – na tronu kazahstanskog prvenstva. Prethodna sezona nije bila dobra, osvojeno je tek treće mesto u ligi, u Evropi je bilo neuspešno...

Bilo je problema u prvenstvu, pogotovo na početku. Mi smo imali peh što su krenuli u rekonstrukciju stadiona, pa se to sve otezalo, išlo sporije od očekivanog, a onda je buknula korona. Odlukom Fudbalskog saveza Kazahstana, kada su se stvorili kakvi-takvi uslovi da se ponovo igra, bila je da se svi mečevi igraju u Almatiju. Tamo je najbolja klima, najbolji uslovi... Tako je cela liga spakovana u grad iz kojeg je Kajrat. Oni su svaki meč igrali, dakle, u svom gradu, dok smo svi mi ostali gotovo celo prvenstvo proveli kao gosti. I onda nije nelogično što je tabela na kraju izgledala tako kako je izgledala“.

Ali, plan za narednu sezonu je urađen. Cilj je povratak na tron, a pripreme su, u načelu, zakazane u Emiratima.

Sve je jasno što se tiče naredne sezone. Plan je da se vrati titula na naš stadion i da se ostavi daleko bolji utisak u Evropi. Astana može i mora mnogo bolje nego što se desilo ovog leta“.

Prošlo je godinu dana otkako je Antonio Rukavina odigrao poslednju utakmicu za reprezentaciju. Bilo je to protiv Luksemburga u gostima, a šest meseci ranije igrao je i protiv Portugalije na strani. Sa ista dva rivala sa kojima će Orlovi odmeriti snage u mundijalskim kvalifikacijama.

Mi po starom, još jedan novi početak. Kao da smo se kamenjem na boga bacali što se tiče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo... Mnogo nam bolje ide kada je Mundijal u pitanju, pa se nadam da ćemo doći do Katara. Portugalija, Luksemburg... Poznati rivali, ali to je sada manje važno. Dajte prvo da vidimo ko će biti selektor, da pogledamo prvo svoje redove, pa ćemo onda pričati o protivnicima“, poruka je Antonija Rukavine, koji je 59 puta oblačio dres reprezentacije.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeAstanaAntonio Rukavina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara