Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Rumunska Stara dama je neželjen gost

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 12:27

UTA Arad ostvarila sjajan učinak na gostovanjima, pa Krajova koja se bori za najviši plasman očekuje težak zadatak

Kraj ligaškog dela sezone u Rumuniji samo što nije. Najboljih šest ekipa nastaviće takmičenje u plej-ofu, dok preostale timove očekuju bitke za opstanak. Na startu 28. runde Lige 1 snage odmeravaju Krajova, koja je osigurala mesto u doigravanju i UTA Arad, koja će, izvesno, u drugi deo (18.00).

Naučnici su za sada sedam bodova iza vodećeg tandema FCSB-a i Kluža, koji će u ovoj rundi međusobno da ukrste koplja, ali ne može da se konstatuje da je već ispala iz borbe za titulu. Najjači dueli u plej-ofu tek slede, i ako Krajova bude na visini zadatka, ima čemu da se nada. Ovde treba naglasiti da pulene grčkog trenera Marinosa Uzunidisa u poslednja dva duela ligaškog dela očekuju dueli sa FCSB-om i Klužom.

Izabrane vesti

18.00: (1,52) Krajova (3,80) UTA Arad (7,75)

Večeras na stadion Jon Oblemenko stiže rival koji je do sada sakupio čak 20 bodova manje od domaćina, a prvi ovosezonski dvoboj pripao je upravo Naučnicima, koji su se kao gosti radovali sa 2:1. Čini se da domaćina, na prvi pogled, očekuje relativno jednostavan meč, ali ekipa iz Arada dokazala je, posebno u gostima, da je opasna ekipa.

"Ekipe poput Arada, koje dobro igraju u kontranapadu, iskoriste vaki prostor kada ga dobiju. Zato moramo da budemo vrlo oprezni. Nije dovoljno ući u protivnički šesnaesterac, moramo da se prilagodimo igri rivala", rekao je Uzunidis na konferenciji za medije pre utakmice.

UTA iz Arada impresionirala je u aktuelnom prvenstvu u gostujućim mečevima. Nedostatak gledalaca očigledno je promenio stvari, a Stara dama ima sedam pobeda i četiri remija u 13 utakmica u gostima. Da UTA nije imala problema na domaćim mečevima, igrala bi plej-of.

Učinak Krajove kod kuće je sedam pobeda i po tri remija i neuspeha, a belo-plavi su postigli najmanje jedan gol u devet od 13 utakmica odigranih na domaćem terenu u trenutnoj kampanji. Dodajmao i da je UTA barem jednom zatresla mrežu u 11 od 13 gostovanja.


tagovi

Rumunija 1Krajovauta arad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara