(Star sport)
(Star sport)

Rusi plaćaju sve: FSS će zaraditi 250.000 evra od provere u Moskvi

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 13:09

Naš Savez polako počinje i pripreme za Kongres UEFA

Put ka Prvenstvu Evrope bio je krivudav, ali će zagrevanje biti spektakularno. Zakazala je Srbija dve kontrolne utakmice z martovskom terminu, predviđenom za prijateljske okršaje reprezentacija za koje se već zna da će biti u Nemačkoj (preostale igraju baraž), odmeriće snage sa Rusijom i Kiprom, ali se dosad nije baratalo da će od puta u Moskvu profitirati.

I to fino, pošto su čelnici Fudbalske federacije Rusije odlučili da plate našoj kući fudbala 250.000 evra i troškove puta i smeštaja, što je uslovima u kojima se nalazi domaćin (isključen iz UEFA takmičenja) pohvalno.

Izabrane vesti

Veliki broj nacionalnih organizacija krije informacije što se tiču novca, ali FSS je sve obelodanio.

„Očekuje nas gostovanje u Moskvi i ono što je za mene neverovatno, o toj utakmici se više priča u svim drugim zemljama osim u Srbiji i Rusiji. Dobili smo saglasnost UEFA i FIFA, što je i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao u nedavnom intervjuu i sa te strane ništa nije sporno. Postoje tri krupna razloga zašto je duel sa Rusijom pozitivna stvar za FSS. Prvo, reč je o kvalitetnoj reprezentaciji i naši momci će imati odličan test da vide gde su uoči Evropskog prvenstva. Drugo, naš Savez će inkasirati 250.000 evra. Treće, Ruska federacija snosi kompletne troškove što nije zanemarljiv podatak“, pojasnio je Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije tokom gostovanja u emisiji Jutro na TV Prva.

Selekcija na čijoj klupi je Valeriji Karpin uglavnom je u poslednjih godinu i po igrala prijateljske mečeve sa timovima poput Kirgistana, Uzbekistana, Irana, Katara, Kenije ili Kube, pa će provera sa Orlovima biti grandiozna. Kako u fudbalskom, tako i u organizacionom smislu.

„Odabrali su Rusi stadion Dinama za koji predsednik njihovog saveza kaže da je najlepši u državi, pozvali su Novaka Đokovića i Miloša Bikovića kao specijalne goste i to dovoljno govori koliko nas cene i koliki značaj pridaju predstojećoj utakmici. Radi se o sportskom događaju koji nema nikakve veze sa politikom. Srbija je uvek bila raspoložena da svima izađe u susret, a najbolje smo na svojoj koži osetili šta znači kada vam neko zabrani da igrate velika takmičenja“.

Vremena su se promenila, pa je sad FSS organizacija koja bi možda mogla da dovede u Beograd finale nekog evropskog takmičenja, kad bude okončanja izgradnja Nacionalnog stadiona.

Izgradnja Nacionalnog stadiona, koji je svakako najvažniji projekat u narednom periodu daje nam mogućnost da apliciramo za organizaciju finalne utakmice jednog velikog evropskog takmičenja. Beograd ima sve preduslove da vrlo brzo postane centar evropskog fudbala“.

U međuvremenu, već se zna da će Beogradu 3. aprila 2025. ugostiti delegate UEFA na redovnom Kongresu krovne kontinentalne organizacije.

Odluka UEFA je velika pobeda srpskog fudbala i države Srbije. Ako se ima u vidu da su prethodni domaćini bili Pariz, Lisabon, Rim, Monte Karlo i da se ne vraćam dalje u prošlost, jasno je u kakvo smo društvo upali. Kongres se održava u aprilu naredne godine, a svi znamo da je Beograd na proleće najlepši i da postoje svi uslovi da ovo bude najbolje organizovana sednica u istoriji evropskog fudbala. Ugostićemo u tom trenutku više od 500 delegata iz svih Saveza sa teritorije Evrope, biće nam potrebno viš od 1.000 soba u hotelima za samo tri dana i to je manifestacija sa kojom ne može da se poredi ni pet Evrovizija. Jasno je da iza svega stoji ozbiljan rad svih struktura Fudbalskog saveza Srbije, imamo i naše ljude u UEFA, ali bez podrške države ne bismo mogli ništa da uradimo“, dodao je Branislav Nedimović, gostujući na TV Prva.



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijefudbalska reprezentacija Rusijereprezentacija RusijePrijateljske utakmiceOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara