Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ružne slike sa Marakane: Tuča navijača Argentine i Brazila na tribini, Mesi povukao tim u svlačionicu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.23. | 02:13

Srećom, situacija se posle nekog vremena smirila i utakmica je sa pola sata zakašnjenja počela

Umesto fudbalskog spektakla na terenu – tuča na tribina. Klasik reprezentativnog fudbala između Brazila i Argentine kasnio je pola sata zbog nereda na Makarani. Nereda zbog kojih umalo utakmice da ni ne bude.

Veliki propust napravili su iz Fudbalskog saveza Brazila u organizaciji utakmice time što su odlučili da ne obezbede sektor na tribinama za gostujuće navijače. Umesto toga sve su ih "strpali" na istu, pomešali uzavrelu argentinski i brazilsku krv u nimalo pitak južnoamerički koktel i prouzrokovali – krv na tribinama...

Izabrane vesti

Teško da bi u takvim okolnostima i najnaiviniji mogli da pomisle kako će sve proći bez incidenata. Naravno, nije moglo bez njih. Nekoliko minuta pre početka utakmice došlo je do tuče navijača dveju reprezentacija, umešala se potom i policija, a nije dugo trebalo ni fudbalerima Argentine da dotrče do tribine i čak spreče nasilje, odgurivajuću organe reda. Najodlučniji u tome bio je Emilijano Martinez.

Kapiten Lionel Mesi je potom povukao ekipu sa terena, a kamere su uhvatile njegovu poruku saigračima:

"Idemo. Ne možemo da igramo pod ovakvim okolnostima", poručio je Mesi i poveo ostatak tima u svlačionicu. Tamo su se svetski prvaci zadržali nekoliko minuta, postojala je mogućnost i da se meč otkaže, ali su se nakon nekog vremena izabranici Lionela Skalonija odlučili da, ipak, odigraju utakmicu.

"Ova policija je sramotna! Kako je ovo moguće? Dokle? Uvek isto!", prokomentarisao je na društvenoj mreži Instagram Lisandro Martinez, koji zbog povrede nije mogao da se pridruži reprezentaciji Argentine.



tagovi

Fudbalska reprezentacija Brazilafudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara