Martines (© Reuters)
Martines (© Reuters)

Sa Argentinom uzeo sve, a hoće ga klub koji ne može da osvoji ništa: Dibu Martines odlazi iz Aston Vile

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 21:59

Među tri kandidata izdvaja se Totenhem

U ugovoru piše da ostaje, suština je da odlazi. Ne zato što je nezadovoljan (nema razloga), već što želi novi izazov. Da se pomeri na stepenicu više, jer u Aston Vili, realno govoreći, nije u situaciji da igra UEFA takmičenja. Sa nekim drugim klubovima bi bio i zato se uveliko šuška da će reprezentativac Argentine napustiti Birmingem u letnjem prelaznom roku.

Autentičnost informaciji daje saznanje da dolazi i Argentine, od uglednog portala Tić, potpisao ju je Gaston Edul, novinar blizak tamošnjim reprezentativcima. Prema njegovim izvorima, tri su kandidata za Dibuov potpis i to, kako naglašava, sledećim redom: Totenhem, Čelsi i Mančester Siti.

Izabrane vesti

Deluje da ima smisla, ako se zna da je Igo Loris pred odlaskom, Francuz ulazi u poslednji godinu ugovora i pominje se da bi mogao put Saudijske Arabije za tri puta veću platu nego u sad. Klubu iz Londona je svakako potreban novi čuvar mreže i čelnici rešenje vide u Martinesu. Sa sportske strane bio bi to napredak za bivšeg člana Arsenala, mada je valjda i njemu jasno da se za trofeje ne bi borio, pošto su Pevci prethodni osvojili još 2008. u vidu Liga kupa. S druge strane, Totenhem deluje znatno ozbiljnije u pokušaju da dovede novog golmana, dok su preostale dve opcije manje primamljive samom Martinesu, ako se zna da bi verovatno bio samo rezerva.

A to ne priliči prvaku sveta, čoveku koji je sa reprezentacijom osvojio sve što je mogao, pošto je sa selekcijom Lionela Skalonija osvojio Kopa Amerika, trofej Finalisima i Prvenstvo sveta u Kataru.

U interpretaciji vesti Englezi su obrnuli prioritete, valjda zarad čitanosti, napisali da Martinesa prvo žele Mančester junajted i Čelsi, međutim, ako se zna da je David De Hea na Old Trafordu bez premca (uprkos povremenim propustima), a da se među Plavcima nisu dogovorili da li im je Eduar Mendi ili Kepa Arizabalaga rešenje za duge staze (to zavisi od trenera, a niko ne može da pohvata šta će biti ako dođe Maurisio Poketino) onda nije baš logično da se „kolje“ sa dvojicom.

Opet, bira Martines, koga za Aston Vilu veže ugovor do 2027. i u klubu se nadaju da će makar dobiti više od 17.000.000 evra koliko su ga platili Arsenalu. U Totenhemu bi Emu sigurno branio i sigurno ništa ne bi osvojio.


tagovi

Emilijano MartinezAston Vila

Obaveštavaj me

Totenhem
Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara