©Reuters
©Reuters

Sa Pinto: Idemo na pobedu protiv Vojvodine, klubovi koji se uzdaju u remi u 90 posto slučajeva izgube

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 20:07

Portugalski strateg optimista pred utakmicu sa Vojvodinom

APOEL je pobedom na domaćem terenu (2:1) obezbedio gol zalihe pred revanš sa Vojvodinom, međutim klub iz Nikozije u Novi Sad je stigao sa jasnom namerom da rivala napadne i u revanšu i da pokuša da se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije plasira sa dve pobede.

Izabrane vesti

"Uprkos pobedi u prvoj utakmici dvomeč je još otvoren. Odgovara nam i remi, ali smo u Novi Sad stigli sa ciljem da pobedimo. Ukoliko nam protivnik dozvoli, imaćemo isti posed i mentalitet, to jeste naš cilj. Želimo da igramo kao u prvoj utakmici gde smo dominirali i imali šanse. Ne menjamo našu filozofiju, a ona je da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Nikada ne igram na nerešeno jer 90% klubova sa takvim pristupom gubi", kazao je Sa Pinto.

Utakmica u Nikoziji bila je prilika da se portugalski strateg uživo uveri u kvalitete i mane Novosađana.

"Moramo da po kvalitetu budemo na istom nivou kao u prvom duelu, ali da iskoristimo više šansi. Neophodno je da obratimo pažnju na kontranapade Vojvodine jer su veoma opasni iz tog segmenta, ali umeju da zaprete i iz statične faze. Očekujem presing i ofanzivu protivnika na početku jer je Vojvodini potrebno da postigne gol i iz te perspektive moramo da budemo oprezni. Znamo sve o Novosađanima i oni znaju sve o nama. Optimisti smo, moramo da budemo na potrebnom nivou mentalitetom, srcem i koncentracijom".

Iako je Sa Pinto istakao da je zadovoljan igrom izabranika u prvoj utakmici, uvek postoji prostor za napredak.

"Svaka ekipa postaje bolja kroz utakmice. Verujem da ćemo za tri meseca biti mnogo bolji, a još bolji za šest. Niko ne može da napravi tim za mesec dana. Idemo korak po korak, implementiramo našu filozofiju i način na koji igramo. Radimo svakodnevno na svemu tome. Nadam se da ćemo biti još bolji sutra, ali je pre svega cilj da se kvalifikujemo u narednu fazu".

Svestan je strateg APOEL-a da je u evropskim kvalifikacijama veoma važna i mentalna snaga jer nokaut sistem ne ostavlja prostor za popravni.

"Ulazimo u utakmicu sa stavom da je 0:0 iako smo pobedili u prvoj utakmici i rival je u situaciji da mora da juri zaostatak. Ne možemo da kontrolišemo sve, ali možemo ono što je do nas, proučili smo dobro rivala i veoma smo motivisani", rekao je Sa Pinto.


tagovi

APOELRikardo Sa PintoLiga konferencijeFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara