Fudbaleri Fajenorda (©Reuters)
Fudbaleri Fajenorda (©Reuters)

Sad ili nikad za Fajenord

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 13:18

Klub iz Roterdama potencijalni kiks protiv VVV Venla definitivno udaljava od mesta u Ligi šampiona

Pošto nije pobedio ni u jednoj od poslednje tri prvenstvene utakmice, Fajenord danas ima imperativ pobede na De Kajpu protiv VVV Venla u okviru 25. kola Eredivizije. Drugoplasirani PSV i pozicija u Ligi šampiona je osam koraka daleko, ali vremena za podvig još ima, pod uslovom da sastav iz Roterdama pod hitno krene u seriju trijumfa.

Tim trenera Dika Advokata poražen je sa 4:2 u gostima AZ Alkmaru u sukobu dveju ekipa sa evropskim aspiracijama pre šest dana. Fajenord je dva puta vodio preko Senesija i Sinistere, ali njegova prednost je kratko trajala u oba navrata i nije uspeo da se neporažen vrati kući.

Izabrane vesti

16.30: (1,25) Fajenord (6,50) VVV Venlo (10,0)

Kao rezultat tog gubitka, momci sa De Kujpa su ostali na petom mestu pošto nisu uspeli da iskoriste priliku da se prebaci iznad AZ-a na treće mesto šampionata. Zabrinjavajuće za domaću ekipu je ulazak šestoplasiranog Groningena u formu, mada taj sastav sutra očekuje gostovanje lideru Ajaksu.

VVV Venlo je nanizao četiri prvenstvena poraza proteklog vikenda kada je gostovao Viteseu. Bilo je 4:1 na GelreDomu. Igrači trenera Hansa de Koninga bili su izjednačeni na poluvremenu, ali njihov prikaz u drugom delu bio je u velikoj meri očajan i nije iznenađujuće što su platili krajnju cenu.

Tri dana posle tog debakla, Venlo je ponovo gostovao Viteseu, sada u okviru Kupa, gde je bio u prilici da se plasira u finale, ali tim iz Arnema je ponovo bio jači. Ovaj put sa 2:0.

Pre samo mesec dana, VVV je bio u nizu od pet utakmica bez poraza u ligi, tokom kojih je sakupio 13 bodova, i sve zabrinutosti oko opstanka su delovale izbrisano. Ipak, kako stvari stoje, Venlo je samo pet bodova iznad zone ugroženih i hitno mora da zaustavi trenutni pad u formi kako bi izbegao bitku za opstanak.

Stiven Berhajs, jedan od najboljih igrača Fajenorda, trebalo bi da bude spreman za duel protiv ekipe kojoj je postigao tri gola na dva minula dvoboja. Sa druge strane, najveća pretnja po velikana iz Roteradma i defanzvu u kojoj je standardni šraf srpski internacionalac Uroš Spajić, je Grk Jorgos Jakumakis, prvi strelac lige sa 23 gola.


tagovi

EredivizijaHolandija 1FajenordVenlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara