Onana na meču Lige šampiona sa Bešiktašem (© Reuters)
Onana na meču Lige šampiona sa Bešiktašem (© Reuters)

Sad je kraj: Inter dovodi golmana koji nije branio godinu dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 13:04

Andre Onana za platu od 3.500.000 potisuje za italijanskog prvaka

Prvo pojčanje Intera u 2022. će biti golman. I to kakav. Prvak Italije dogovorio je angažman Andrea Onane.

Menadžer kamerunskog čuvara mreže, Albert Botines u sredu bi trebalo da doputuje u Milano na završni čin sklapanja saradnje svog klijenta sa čenicima aktuelnog lidera Serije A. Prema informacijama italijanskih medija, svi detalji su utanačeni, pa će Onana potpisati ugovor na čak pet godina (do juna 2027) za godišnjuu platu od 3.500.000 evra.

Izabrane vesti

Ono što posebno raduje Nerazure je činjenica da su ga uzeli kao slobodnog agenta, s obzirom da od 1. januara zvanično može da potpiše za drugi klub, imajući u vidu činjenicu da mu sa sadašnjim saradnja ističe na leto, a već je odbio nekoliko ponuda da ga produži. Zbog toga je propisno iznervirao čelnike holandksog velikana kod kojih je bio neko vreme na ledu, ali kad mu je istekla suspenzija zbog korišćena dopinga, sportski direktor Mark Overmars je rešio da ga vrati u takmičarski pogon, zarad višeg cilja, pošto su preostala dva golmana Kopljanika bila van stroja.

I Onana je branio nedavno meč Lige šampiona protiv Bešiktaša, što mu je bio prvi susret još od januara, s obzirom da je bio kažnjen baš zbog upotrebe nedozvoljenih supstanci. Predviđeno je da ostane u Amsterdamu do juna, a da se onda preseli na San Siro. Tamo će zameniti Samira Handanovića, kome ističe ugovor. Inter će verovatno ponuditi Slovencu produžetak, ali sa namerom da mu smanji primanja sa sadašnjih 3.500.000 na 1.500.000 do 2.000.000 po sezoni. Odgovora zasad nema, mada se očekuje da Handa ostane još jednu sezonu, uvede Onanu u ritam, a da momak koji je prošao Barseloninu školu bude definitivno prvi izbor od sezone 2023/24.



tagovi

Andre OnanaAjaksInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara