Šahtjor je Realova noćna mora! Zidan u velikim problemima, a Inter pred ispadanjem iz Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.12.20. | 20:56

Biće drama u poslednjem kolu

Šahtjor je šokirao Real u prvom kolu grupne faze Lige šampiona pobedom u Madridu, a i večeras je u revanšu na svom terenu pokazao da je noćna mora za Kraljevski klub. Ukrajinci su slavili 2:0 i preskočili Real na drugom mestu sa istim brojem bodova ali boljim međusobnim skorom. U poslednjem kolu gostuju Interu koji će tada možda već biti otpisan i pobeda im garantuje plasman u osminu finala. Možda i remi bude dovoljan ako Real ne pobedi Borusiju...

Grupa B je definitivno najzanimljivija ove sezone u Ligi šampiona. Borusija Menhengladbah večeras ima meč loptu protiv Intera kojeg samo pobeda održava u igri za prolaz, ali i za evropsko proleće uopšte. Ako Nerazuri večeras ne pobede, biće poslednji u grupi. Ako pobede, imaće protiv Šahtjora u Milanu šansu za osminu finala pod uslovom da Real ne pobedi Menhengldbah.

Izabrane vesti

A Real više nema kud osim da pobedi Menš u poslednjem kolu u Madridu i da se nada da Šahtjor neće slaviti u Milanu. Zidan i Real su došli baš u tešku situaciju. I dalje imaju dobre šanse za prolaz ako savladaju Nemce, ali problem je što ne deluju kao tim kojem se može verovati. Sve dobro što su radili u sve pobede nad Interom, devalvirali su sa dva poraza od Šahtjora.

Iznenadio je Zidan večeras startnom postavom bez Kazemira sa Edegardom i sa kritičnim Načom u prvih 11. Rodrigo je dobio šansu uz Asensija i Benzemu u napadu, ali nije bio Zidanova talija kao u nekim ranijim mečevima Lige šampiona.

Ozbiljno naoštren domaćin i hladno vreme sa povremenim snegom su dočekali Real u Kijevu gde Šahtjor igra kao domaćin. Asensio je posle pet minuta pogodio stativu, a Šahtjor je ubrzo ostao bez udarne igle Žuniora Moraiša koji se povredio. Delovalo je da meč ide na vodenicu Kraljevića... Imao je Asensio još jednu dobru šansu, ali Real ipak nije otišao na poluvreme sa vođstvom koje ne bi bilo nezasluženo. Bili su bolji tim u prvih 45 minuta.

Da li se Real opustio na poluvremenu i pomislio da će lako nokautirati rvala ili nešto drugo, ali u drugom poluvremenu je viđena druga slika. Tajson je prvi zapretio Madriđanima, da bi njegov zemljak Dentinjo u 56. minutu pokazao da je bio pravi izbor da zameni Moraiša. Katastrofalno su reagovali Mendi i Varan pa se Dentinjo našao sam ispred Kurtoe i nije propustio takav poklon.

Posle onih 0:3 nu Madridu i 312. minuta bez gola u Ligi šampiona, Šahtjor je postigao prvi gol u Ligi šampiona. Probao je Zidan trostrukom izmenom i uveo Iska, Vinisijusa i Marijana, ali ništa nije pomoglo. Štaviše, Šahtjor je stigao do drugog gola!

Sevnula je kontra, a još jedan rezervista Solomon je iskoristio pasivnost Realove odbrane i šutem sa distance prelomio pitanje pobednika. Bio je to kraj Realovih nada...

Oba tima će večeras posebnom pažnjom pratiti dešavanja iz Menhengladbaha gde im odgovara pobeda domaćina. Realu jer će dočekati rasterećeni Menš u poslednjem kolu i nadati se da će napravititi bolji rezultat nego Šahtjor u Milanu. A Ukrajincima će pobeda Menša odgovarati jer bi i definitivno izbacila Inter iz svih kombinacija pa bi oni mogli da gostuju potpuno nezainteresovanom Konteovom timu koji ne bi imao šanse ni za treće mesto. Tako je to kad iz četvrtog šešira na žrebu dođe tim poput Menhengladbaha.

GRUPA B

Šahtjor - Real Madrid 2:0 (0:0)

/Dentinjo 57, Solomon 82/

21.00: (2,85) Borusija Menhendladbah (3,40) Inter (2,45)



tagovi

Šahtjor Donjeckdentinjo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara