Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

Saigrači se revanširali Jokiću majstorskim asistencijama, ali Nikola je i dalje prvi "kvoterbek" (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 04:14

Srpski centar potpomogao pobedu nad San Antonijom sa 21 poenom, deset asistencija i šest skokova

Dva dana nakon što pretekao Vilta Čemberlejna i postao centar sa najviše tripl-dabl utakmica u istoriji NBA lige, Nikola Jokić je ponovo zablistao. Nije pao novi tripl-dabl, ali je srpski košarkaš sa 21 poenom, šest skokova i 10 asistencija bio jedna od dve najkorisnije figure Denvera u ubedljivom trijumfu nad San Antonijom koji se nije dovodio u pitanje maltene otkako je utakmica u Koloradu počela - 126:101.

Saigrači, konktetno Džamal Mari, rešili su da se revanširaju Jokiću genijalnim asistencijama kojima on njih redovno čašćava. I Kanađanin jeste nekoliko puta majstorski spojio Jokića sa košem omogućivši mu lagane poena, ali Nikola je i dalje prvi kvoterbek ekipe. Otkud terminologija iz američkog fudbala? Prosto. Dodavanjem za Majkla Portera Džuniora sredinom treće četvrtine, neodoljivo je Jokić podsetio na kvoterbekovsko dodavanje za tač-daun.

Izabrane vesti

Pokazao je Jokić koliko brzo može da se nacrta na drugoj strani terena nakon ukradene lopte svog tima. Retko koje vrline u igri poslednjih godina nisu pripisivane rođenom Somborcu, ali retko kada se govorilo da je brz. Nakon "coast to coast" kontre koju je okončao zakucavanjem, da se čovek zapita...

Nije Majkl Maloun u utamici u kojoj je pobednik sve vreme bio poznat želeo da previše forsira svoju prvu zvezdu, te je Jokić odigrao nešto manje od 27 minuta. Za to vreme bio je skoro nepogrešiv pri šutu iz igre i provukao je kroz obruč devet od deset ispaljenih lopti. Imao je i 2/2 sa linije za slobodna bacanja. Ostao je Jokić na tek jednoj utakmici sa 30+ poena, ali i bez njegovog naročitog košgeterskog naprezanja Denveru ide vrlo dobro te posle prvih devet utakmica ima skor 6-3.

Nisu imali Sparsi čemu da se nadaju pošto su već u prvoj četvrtini dozvolili Nagetsima da im u koš saspu 40 poena. Sa -13 ušli su u drugu deonici u kojoj se takođe nisu sjajno proveli, pa su na velikom odmoru gubili 70:51.

Mari je besprekorno razigravao saigrače okončavši duel sa devet asistencija i 13 poena, dok je Porter Džunior kontrolisao skok i osim 15 koševa uhvatio i devet lopti. Čak 11 košarkaša našlo se na finalnoj listi strelaca Denvera koji je imao i šestoricu sa dvocifrenim učinkom. Najefikasniji među njima bio je Našon Hajland čiju su rafalnu paljbu van linije 7,24 Sparsi i te kako osetili. Ubacio im je šest trojki iz osam pokušaja, a čitava ekipa Denvera za tri gađala sjajnih 15 od 29.

Nadigrao je Denver rivala gotovo u svim segmentima i drugo poluvreme iskoristio za rutinsko zatvaranje utakmice.

NBA - REZULTATI

Orlando - Sakramento 123:126

/Bankero 33 - Foks 37/

Šarlot - Bruklin 94:98

/Rozir 18 - Durent 16/

Atlanta - Nju Orleans 124:121

/Jang 34 - Mekalum 29/

Njujork - Boston 118:133

/Rendl 29 - Braun 30/

Milvoki - Oklahoma 108:94

/Lopez 25 - Gildžs-Aleksander 18/

Minesota - Hjuston 129:117

/Taus 25 - Grin 21/

Denver - San Antonio 126:101

/Hajlend 24 - Džonson 25/

Finiks - Portland (u toku)



tagovi

NBA ligaNikola JokićDenver NagetsDenverSan AntonioSan Antonio Spars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara