Stefan Bajčetić i Abdulaje Dukure (© Reuters)
Stefan Bajčetić i Abdulaje Dukure (© Reuters)

Salah: Bajčetić najbolji igrač Liverpula! Novinari mu dele devetke, Karager podseća da je izbacio iz tima osvajače Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.02.23. | 02:45

„Vrhunski“, opisuje Jirgen Klop, a mladi vezista podseća da je prošle godine igrao za omladince

Srbi i Španci ga svojataju, Engleze je zadivio, Nemca očarao, Egipćanin mu se poklonio... Sva vrata sveta otvorila su se Stefanu Bajčetiću ove zime. Razlog: govori fudbalskim jezikom i svi ga razumeju.

Niti je važno poreklo, niti godine, projektovani Liverpulov džoker izrastao je u kartu koja vredi. Nagovešteno tokom susreta sa Aston Vilom pred kraj prošle godine kad je postigao prvenac za slavni klub, dokazano u Mersisajd derbiju, pošto je gazdovao sredinom terena i ispostavio kao jedan od najuticajnijih fudbalera u pobedi Crvenih nad Evertonom (2:0).

Izabrane vesti

Čak je i večito zakeralo u liku Džejmija Karagera priznalo da mu se od svih aktera završnog susreta 23. premijerligaškog kola dopao talentovni momak koji je, pomalo ispod radara stigao na veliku pozornicu, a onda na njoj zasvetlucao.

Za mene je Bajčetić igrač utakmice“, smatra bivši štoper Liverpula. „Darvin Nunjes je bio nestvaran, Salah je uvek takav, međutim, kad se pojavi mladi igrač i odigra derbi kao što je Stefan učinio... Poslednjih sedmica je istisnuo iz ekipe ljude koji su osvojili Ligu šampiona (Džejms Milner, Nabi Kejta, op. au). Imajući u vidu snagu i fizičke karakteristike Evertonovih vezista nisam bio siguran da li je baš Mersisajd derbi odgovarajuća utakmica za Bajčetića, ali je bio izvanredan. Tako se lako nosio sa zahtevnim protivnikom u fičkom smislu, a ujedno pokazao kvalitet u kontroli lopte“.

Nije samo Karager etiketirao naslednika Srđana Bajčetića najboljim pojedincem gradskog derbija. Isto je učinio uticajni Skaj sport, pa i lokalni Liverpul Eho. Tabloidni Dejli mejl mu je, na primer, zalepio šesticu, ali taj dnevnik je Salahu, koji je pride postigao gol, dao svega 6,5, tako da...

„Sjajan je igrač i isto takva osoba. Uvek naporno trenira, a otkako je počeo da igra sa nama u prvom timu postao je najbolji igrač Liverpula. Nadam se da će postojeće samopouzdanje nastaviti da ga krasi“, sipapo je Mo Salah komplimente na račun momka za koga se u Fudbalskom savezu Srbije nadaju da bi mogao da obuče dres Orlova pre španskog, iako je rođen Vigu, gde je njegov otac igrao za Seltu.

Do konačne odluke ostaje nam samo da ga gledamo kako napreduje podno Kopa. A protiv Evertona je zaista bio sjajan.

Dosta dobrih pojedinaca je bilo u našem timu, ali Stefan se istakao. Stvarno smo srećni zbog njega, Vrhunski momak, pametan, miran. Čak je igrao na novoj poziciji, dejstvovao kao „osmica“, a kad sam ga posle meča pitao da li mu se dopalo odgovorio je potvrdno. Baš lepa priča“, osmehuje se Jirgen Klop posle jubilarne 250. pobede na klupi Liverpula u svim takmičenjima.

Zasad dovoljne samo da se prebrodi kriza i otvore horizonti ka plasmanu u Evropu. Kako god da se okonča ova sezona, navijače raduje što će godinama moći da gledaju napredak Stefana Bajčetića.

Ludilo! Pre godinu dana sam igrao omladinski fudbal, a sad sam na Enfildu. I – uživam. Iskren da budem igrao sam na drugačijem mestu od uobičajenog, čak sam mislio da će mi biti više neprijatnoi, ali je ispalo dobro i stvarno sam uživao. Verovatno je Mo Salah jedan od najboljih fudbalera u istoriji Liverpula i lepo je čuti kad legenda pohvalno priča o meni. Kako vreme prolazi, tako mi raste samopouzdanje na Enfildu, što se oseća kad startujem ili driblam. Odlično smo odigrali, publika je bila uz nas i nadam se da ćemo ovako nastaviti u narednim mečevima“, rekao je Bajčetić.

Tek mu je 18 godina.



tagovi

Stefan BajčetićLiverpulMohamed SalahDžejmi KaragerJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara