©Reuters
©Reuters

Salah bežao, Siti stizao - remi na Enfildu po Čelsijevoj meri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 19:34

Građani bili bolji u prvom poluvremenu, ali su na kraju morali da budu prezadovoljni što su uspeli da izbegnu poraz u Liverpulu - 2:2

Od derbija na Enfildu smo dobili ono što smo želeli. Veliki broj golova, ogromnu neizvesnost, ali nije bilo pobednika. Tome se najviše raduje Čelsi, koji na prvom mestu dočekuje reprezentativnu pauzu, što je je donekle i zaslužio s obzirom da je jedni od šest prvoplasiranih timova na tabeli ostvario pobedu u ovom kolu - 2:2 (0:0).

Siti je na kraju daleko zadovoljniji jer je dva puta uspeo da stigne prednost protivnika, a na kraju je i Rodri skinuo čist pogodak Fabinju, pa je gost neporažen napustio Liverpul. Ipak, veliko je pitanje da li će sa konačnim ishodom biti zadovoljan i pedantni Đozep Gvardiola, jer je njegova ekipa bila znatno bolja u prvom poluvremenu, ali nije uspela da iskoristi odlične prilike. U drugom poluvremenu Građani su ušli u pravu u pravu jurnjavu za nezadrživim Mohamedom Salahom, ispali su iz svog pravog ritma, ali su ipak ostali neporaženi.

Izabrane vesti

Fil Foden bio strelac izjednačujućeg gola u 69. minutu, ali je upravo on bio direktno odgovoran za to što Građani nisu imali prednost nakon prvih 45 minuta igre, jer je uspeo da dve odlične prilike. Prvi put je ozbiljno pripretio u 21. minutu, ali je njegov pokušaj ukrotivo Alison, drugi put u 33. minutu, kada je oboren u kaznenom prostoru, dok je praktično već u narednom napadu odličnim centaršutom pronašao De Kevina de Brujne, ali je ovaj gađao preko prečke.

U drugom poluvremenu je Mohamed Salah ubacio u šestu brzinu i počeo da pravi ozbiljne probleme gostujućoj odbrani. Egipćanin je tok utakmice uspeo da promeni u 59. minutu, kada je povuvako brz napad svoje ekipe, u pravom trenutku u prvi plan izbacio Sadija Manea, a ovaj preciznim udarcem matirao Edersona.

Zasluge za golove Liverpula idu na adresu Mohameda Salaha, dok je veoma važan posao kod prvog gola Građana uradio Gabrijel Žesus. Brazilski napadač je pravovremeno ušao sa desne strane u sredinu, poslao dodavanje na drugu stranu, a tamo je konačno precizan bio Foden.

Ipak, Salah je imao dovoljno snage i fudbalske lucidnosti u svojim nogama da još jednom zapali domaću publiku. Majstorijama je prevario trojicu igrača, a onda je poslao neobranjiv udarac u suprotan ugao, još jednom nemoćnog brazilskog čuvara mreže.

Siti je mnogo promašio u prvom poluvremenu, ali mu se izgleda za sve vratilo uz 87. minutu, kada je De Brujneov udarac sa ivice kaznenog prostora zakačio Matipa i prevario Alison. Gvardiola se tada radovao na način koji dugo nije viđen, ali mu se sigurno krv sledila u žilama u 87. minutu, kada je pefektno reagovao Rodri i uleteo u šut Fabinju.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

Mančester Junajted - Everton 1:1 (1:0)

/Marsijal 44 - Tauzend 65/

Barnli - Norič 0:0

Čelsi - Sautempton 3:1 (1:0)

/Čaloba 8, Verner 84, Čilvel 89 - Vord Prauz 61/

Lids - Votford 1:0 (1:0)

/Ljorente 18/

Vulverhempton - Njukasl 2:1 (1:1)

/Hvang 20, 58 - Hendrik 41/

Brajton - Arsenal 0:0

Nedelja

Kristal Palas - Lester 2:2 (0:2)

/Olise 61, Šlup 72 - Ihenačo 31, Vardi 37/

Totenhem - Aston Vila 2:1 (1:0)

/Hejbjerg 27, Target 71ag - Votkins 67/

Vest Hem - Brentford 1:2 (0:1)

/Bouven 80 - Mbuemo 20, Visa 90+4/

Liverpul - Mančester Siti 2:2 (0:0)

/Mane 59, Salah 76 - Foden 69, De Brujne 81/



tagovi

Mohamed SalahJirgen KlopPep GvardiolaFil FodenKevin de Brujne

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara