Nikola Maksimović i Ivan Radovanović (Reuters)
Nikola Maksimović i Ivan Radovanović (Reuters)

Salernitana bi dve muve jednim udarcem: Posle Radovanovića, fenjeraš želi i Maksimovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 11:14

Poslednjeplasirani klub italijanske elite juri četvoricu igrača koji zajedno imaju blizu 1000 nastupa u Seriji A

Kako stvari stoje, Salernitana i Đenova su glavni favoriti za ispadanje iz Serije A. Aktuelni prelazni rok im je poslednja šansa da se domognu pojačanja sa kojima bi mogli da preokrenu nezavidnu situaciju za 180 stepeni, a Salernitana bi upravo da pokupi igrače koji nemaju značajniju ulogu među Grifonima, pre svega srpski dvojac koji čine Nikola Maksimović i Ivan Radovanović.

Kako se pred start sezone nije našao na spisku 25 licenciranih fudbalera, Radovanovićev odlazak iz Đenove više je nego realan. Salernitana je želela da ga dovede leta 2021. kada ju je srpski vezista odbio, ali bi ovoga puta mogao da promeni odgovor. Za njega su se Granate drugi put javile Đenovi pre više od nedelju dana, ali sada bi želele da u istom prelaznom roku "ubiju" dve muve jednim udarcem, odnosno da potpišu i Maksimovića. To je najnovija informacija koju je plasirao italijanski Skaj Sport.

Izabrane vesti

Nekadašnji štoper Crvene zvezde je prošlog leta stigao na Luiđi Feraris iz Napolija kao slobodan igrač, na startu sezone bio standardan u startnoj postavi, ali ga je povreda udaljila sa terena ravno tri meseca.

U Salernitani veruju da bi iskustvo moglo da bude presudno u borbi za opstanak, a srpski internacionalci ga imaju na pretek. Maksimović u cv-ju ima 137 nastupa u Seriji A, dok je starosedalac Radovanović upisao čak 313 mečeva u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Međutim, tu nije kraj Salernitanine potrage za fudbalerima sa trocifrenim brojem nastupa u Kalču. Želeo bi fenjeraš još jednog štopera Đenove, Andreu Masijela, iskusnog 35-godišnjaka sa 287 mečeva u Seriji A. Pritom, vrebaju i potpis nekadašnjeg napadača Intera Brazilca Edera, koji u 36. godini života iza sebe ima 245 nastupa, 60 golova i 27 asistencija u najkvalitetnijoj ligi Italije.

Prostim sabiranjem dolazimo do podatka da je Salernitana trenutno u poteri za četvoricom igrača koji kombinovano imaju 982 nastupa u Seriji A.



tagovi

Ivan RadovanovićNikola Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara