https://twitter.com/staderennais
https://twitter.com/staderennais

Samo je PSŽ jače otvorio prelazni rok u Francuskoj: Ren već olakšao kasu za 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 22:17

Klub iz Bretanje ponovo sa velikim ambicijama ulazi u sezonu

Novac nije garancija uspeha, ali je bez njega znatno teže stići do željenih visina. Svatili su to u Renu pa već pet sezona ulažu ogromne pare u pojačanja. I to im se isplaćuje. Već šestu uzastopnu godinu su učesnik evropskih takmičenja, a taj trend žele da nastave i u ovoj što dolazi.

Ren je i u aktuelni prelazni rok ušao jako! Fudbalska pijaca u Francuskoj zvanično je otvorena pre nedelju dana, a klub iz Bretanje već je olakšao kasu za 40.000.000 evra! I to za tek nešto više od 48 sati časa. Jedino je Pari Sen Žermen od starta prelaznog roka potrošio više, mada je on priča za sebe.

Izabrane vesti

Prvo je u sredu iz Nanta doveo Ludovika Blasa za 15.000.000 evra, da bi u petak uveče Ren ozvaničio još jedan veliki posao. Iz Lorijana je kupio Enca Le Fea. I taj posao izaći će ga 25.000.000 evra, navode francuski mediji.

Biće to treća najskuplja kupovina Rena (skuplji samo Amin Guiri 28.000.000 evra, Žeremi Doku 26.000.000), ali i najveća prodaja u istoriji Lorijana. Rekord su do danas držali Terem Mofi i Dango Uatara prodati za po 22.500.000 evra.

Le Fe je dete Lorijana, ponikao je u klubu i u prethodne četiri godine upisao je 142 utakmice za prvi tim. Ipak, tek u prošloj je eksplodirao, postigao je pet golova, upisao još pet asistencija i privukao je pažnju ambicioznijih klubova. Ne samo u Francuskoj, već i u inostranstvu, ali je 23-godišnji ofanzivni vezista odlučio da naredni iskorak u karijeri napravio u Renu i tako ostane u Bretanji.

"Razmišljao sam kratko da odem u inostranstvo, ali mi je prvi kriterijum bio da me klub u koji idem zaista želi. Ren je projekat koji mi je potreban", rekao je Le Fe na predstavljanju.

Blas takođe igra u ofanzivi, mada može da pokrije praktično svaku poziciju u navali. U prošloj sezoni dao je 12 golova i upisao osam asistencija u svim takmičenjima, a u dve uzastopne sezone pre toga postizao je po 10 golova u Ligi 1.

Pored pomenute dvojice, Ren je u sredu doveo i Gatjea Galona, iskusnog golmana Troe, čija visina transfera za sada nije poznata. Kako bilo, sve ide ka tome da će Ren i petu sezonu zaredom potrošiti 50 i više miliona evra na pojačanja.


tagovi

Enco Le FeLudovik BlasTransferiLetnji prelazni rok 2023FK Ren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara