Pogodak za 1:0 (© Reuters)
Pogodak za 1:0 (© Reuters)

Samo su CR7 i Leo Mesi ispred: Leva levom prešišao Raula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 21:49

Podaci za istoriju

Dajte mu loptu – daće gol. I tako godinama. Uz Karima Benzemu, poslednja tipična „devetka“ modernog fudbala. Od utorka veče na postolju namenjenom najboljim strelcima u Ligi šampiona.

Popeo se Robert Levandovski na treće mesto golgeterske liste elitnog klupskog takmičenja u Evropi. Na gostovanju Laciju, u prvom susretu šesnaestine finala, već u devetom minutu iskoristio je grešku Matea Musakija, obišao Pepea Reinu i levom nogom umarširao u istoriju. Gol za 1:0 na Olimpiku bio je njegov 72. u istoriji Lige šampiona, čime je pretekao Realovu legendu, Raula Gonzalesa Blanka (71).

Izabrane vesti

Ispred Bajernove haubice samo su Kristijano Ronaldo (135) i Lionel Mesi (119). S tom razlikom što je Portugalac do tog ostvarenja stigao za 18, a Argentinac za 17 sezona. Levandovski je se na „kotu 72“  popeo za samo deset. Detaljno: jedan u premijernoj dok je nosio dres Borusije, pa deset u drugoj u Dortmundu, još šest za Milionere pre nego što se preselio na Alijanc arenu; a onda redom: šest, šest, devet, osam, pet, osam, 15 lane kad je uzeo pehar i četiri u aktuelnoj sezoni.

Kad saberemo sva takmičenja čak 32 pogotka na 31 utakmici od septembra do danas!

Lepo veče Bajerna u glavnom gradu Italije upotpunio je talentovani Džamal Musaila, koji je pogotkom za 2:0 oborio dva rekorda. Sa 17 godine i 363 dana postao je najmlađi Bajernov strelac u istoriji Lige šampiona, nadmašivši Samuela Kufura (18 godina, 60 dana), ujedno je i najmlađi Englez koji je našao put do mreže u ovom takmičenju.



tagovi

Bajern MinhenDžamal MusijalaRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara