(©Reuters)
(©Reuters)

Samo su Liverpul i Siti odneli više pobeda od Sautemptona na strani: Bornmutu VAR poništio gol u nadoknadi, u životu ga drži samo čudo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.07.20. | 16:03

Četa Ralfa Hazenhutla po deveti put u sezoni slavila na gostovanju

Čuda pravi Sautempton van svog "Sent Meriza". Ekipa Ralfa Hazenhutla pobedom na gostovanju u Bornmutu (2:0) stigla je do devetog trijumfa na strani, koji je tako stavlja odmah iza Liverpula i Mančester Sitija, mada treba dodati da zahvaljujući većem broju remija Sveci imaju isti broj osvojenih bodova kao i Građani izvan svog bunjišta - 31. Nemačkom stručnjaku sada ostaje da ojača zidine Sautemptona ukoliko naredne sezone ima viši cilj.

Nije ovaj utakmica imala apsolutno nikakav značaj za goste. Bornmut je bio taj koji je trebalo da se "vadi", ali je ekipa Edija Haua pružila još jedno bledo izdanje, pa će do kraja zavisiti od učinka Aston Vile i Votforda. Zapravo, Trešnjice bi morale da ostvare ubedljivu pobedu u poslednjem kolu protiv Evertona, a da pritom Stršljenovi ne uzmu ni bod protiv Arsenala i Mančester Sitija, a da Vila ne osvoji više od tri u sudaru sa Tobdžijama i Vest Hemom. Naravno, zavisiće mnogo toga i od gol razlike.

Izabrane vesti

Čovek odluke, kao i najčešće tokom sezone, bio je Dani Ings, mada je vrlo lako mogao da postane i tragičar. Napadač Svetaca doneo je Svecima prednost svojim 21.golom u sezoni u finišu prvog poluvremena. Trudio se Bornmut tokom čitavog poluvremena da gradi igru iz poslednje linije, izašao visoko - mada nije ozbiljnije pripretio u prvom delu - i bilo je jasno da će mu kontra kad-tad doći glave. Usledila je u 41. minutu posle lošeg dodavanja Lojda Kelija, povukao je loptu Šejn Long, posle niza dodavanja ona je stigla do Ingsa, koji je uspeo da sebi stvori prostor i sa šesnaesterca pogodi dalji ugao protivničkog gola.

Na startu nastavka isti čovek je mogao i da duplira prednost svoje ekipe. Posle jednog kornera na isteku sat vremena igre, gosti su nagrađeni penalom, pošto je udarac fudbalera Bornmuta rukama blokirao Hari Vilson. Preuzeo je Ings odgovornost od Džejmsa Vord-Prauza u nameri da eventualnim pogotkom priđe Džejmiju Vardiju na vrhu liste strelaca. Međutim, Aron Remsdejl je pročitao njegovu nameru, mada mu nije ni bilo preterano teško. Morao je bivši napadač Liverpula mnogo bolje da šutira.

Mogao je Sautempton u više navrata da reši pitanje pobednika, ali je Remsdejl držao svoju ekipu u životu. Najbolju priliku, pored one Ingsove, propustio je Nejtan Redmond desetak minuta pre kraja meča, ponovo iz kontre.

I umalo da gosti budu kažnjeni. Promašivali su Vilson i Solanke, ali Bornmut nije odustajao. I malo je falilo da za to bude nagrađen. Posle jedne gužve usled izvedenog auta, najsnalažljiviji je bio Saridž. Činilo se da su Trešnjice stigle do velikog boda, ali je VAR, opravdano, prekinuo slavlje domaće ekipe i vratio prednost Sautemptonu. Zaleteli su se igrači Bornmuta u poslednja dva minuta, krenuli na sve ili ništa i dobili ovo drugo. Igrao se osmi minut nadoknade kada je rezervista Če Adams postavio konačan rezultat.

PREMIJER LIGA - 37. KOLO

Subota

Norič - Barnli 0:2 (0:1)

/Vud 45+5, Godfri 80/

Nedelja

Bornmut - Sautempton 0:2 (0:1)

/Ings 41, Adams 90+8/

17.00 (2,40) Totenhem (3,30) Lester (3,00)

Ponedeljak

19.00 (2,00) Brajton (3,40) Njukasl (3,90)

19.00 (2,30) Šefild Junajted (3,10) Everton (3,35)

21.15 (1,47) Vulverhempton (4,00) Kristal Palas (8,00)

Utorak

19.00 (8,50) Votford (5,40) Mančester Siti (1,33)

21.15 (3,80) Aston Vila (3,45) Arsenal (2,00)

Sreda

19.00 (1,25) Mančester Junajted (6,50) Vest Hem (10,00)

21.15 (2,15) Liverpul (3,45) Čelsi (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaSautemptonDani IngsBornmaut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara