King Pauer stadion (©Reuters)
King Pauer stadion (©Reuters)

Samouvereni Lester traži trenera za narednu sezonu, a još ne zna da li će opstati

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 15:40

Poter i Frank primarne mete, priča se o Rafi Benitesu ali je daleko od dogovora

Nesrećni dani na King Pauer stadionu. Dva dana nakon uručenja otkaza Brendanu Rodžersu Lisice su poražene na svom terenu od Aston Vile golom. Pogodak Bertrana Traorea u u 88. minutu produbio je krizu u kojoj se Lester nalazi čitave sezone. Devet kola pre završetka Premijer lige klub iz Istočnog Midlendsa suočava se sa grčevitom borbom za opstanak. Pretposlednja pozicija na tabeli i samo jedan osvojeni bod u poslednjih šest kola čine navijače šampiona Engleske iz 2016. godine najzabrinutijima još od povratka kluba u Premijer ligu 2014.

U Lesteru su uvereni da će ako ni zbog čega drugog, opstanak u eliti izvući na igrački kvalitet, pa i pored neizvesne budućnosti već tragaju za trenerom koji bi ih predvodio od početka sledeće sezone. Baš iz tog razloga, u Britaniju je stigao i tajlandski vlasnik Aijavat Srivadanapraba.

Izabrane vesti

Za sada su primarne mete Lestera Grejem Poter i Tomas Frank. Poput Brendana Rodžersa i Poter je dobio otkaz pre samo nekoliko dana, nakon neuspešnog mandata u Čelsiju. Na King Paueru su voljni da ga angažuju ceneći prvenstveno njegov rad iz perioda kada je trenirao Brajton. Prema saznanjima Skaj sporta, Poter ipak želi da odmori u narednih nekoliko meseci i razmotri potencijalne ponude nakon odlaska sa Stamford Bridža.

Sa druge strane verovatno i najveća želja čelnika Lestera je Tomas Frank. Danski stručnjak godinama predvodi Brentford sa velikim uspehom, a postepeni napredak koji Pčelice ostvaruju iz sezone u sezonu iznedren je is sistemskog rada nastalog upravo od Frankovog dolaska, pa se u Lesteru nadaju da bi takav koncept izgradio i na King Paueru. Ako se odluče za Franka, Lisice će sigurno imati veliku konkurenciju, jer i drugi klubovi Premijer lige u perspektivi vide menadžera Brentforda kao potencijalnog trenera.

Po svemu sudeći, za sada ostaje Majku Stauelu da izvadi kestenje iz vatre i proba da izbori opstanak. Stauel je u više navrata bio privremeni trener Lestera, poput 2017. godine kada je nakon otkaza Klaudija Ranijerija kratkotrajno predvodio tim pre imenovanja Krejga Šekspira kom je odmah nakon toga postao pomoćnik. U prethodne četiri godine pomagao je Brendanu Rodžersu.

Engleski mediji stidljivo pominju Rafu Benitesa kao opciju za trenera Lestera u preostalih devet kola. Prekaljeni španski stručnjak je bez posla od odlaska iz Evertona januara 2022, ali je veliko pitanje da li bi preuzeo klub koji ga ne vidi u dugoročnim planovima bez obzira na potencijalno izboreni opstanak.

U svakom slučaju, turbulentni dani u Lesteru se nastavljaju, Lisicama gori pod nogama i sve je podređeno subotnjem direktnom meču za opstanak protiv Bornmuta. Kako stvari trenutno izgledaju, sa Majkom Stauelom pored aut-linije i bez ikakvog prava na kiks.


tagovi

Rafa BenitezGrejem PoterTomas Frank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara