Sampaoli je probudio nesrećni Marselj, a Renu ništa ne pomaže (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 20:39

Pobeda domaćina na Velodromu

Prvi put u istoriji francuske Lige 1 se desilo da u istom meču tokom sezone debituju novi treneri na klupama oba protivnika. Horhe Sampaoli je započeo epizodu na klupi Olimpika iz Marselja, a Bruno Ženesio kao strateg Rena.

Šok terpaija je pomogla Marselju, ne i Renu. Posrnuli velikan sa Velodroma je prekinuo seriju loših rezultata i trijumfom od 1:0 se makar malo iskupio za nedavnu blamažu u Kupu Francuske kada je ispao od četvrtoligaša.

Izabrane vesti

Da će se stvari menjati iz korena, Sampaoli je odmah pokazao promenom formacije na 3-5-2 sa ofanzivnim bekovima Lirolom i Nagatomom, te Tovanom pomerenim u špic sa Milikom. Bila je ovo specijalna utakmica i za domaćeg kapitena Stiva Mandandu koji je upisao 450. meč u dresu Marselja i postao osmi igrač u istoriji lige sa tim brojkama u jednom klubu. A prvi još od Kloda Puela koji je do 450. meč odigrao za Monako daleke 1994. godine.

Odmah na početku meča se Marselju ukazao tračak nade kada je arbitar u trećem minutu pokazao na belu tačku ali je posle gledanja VAR snimka poništio odluku. Očekivano, Sampaolijev tim je imao veći posed lopte ali se videlo i da su oba tima bez samopouzdanja posle serije loših rezultata. Pola sata je prošlo bez ozbiljne šanse da bi potom Marselj zapretio preko Milika i Tovana ali je Gomis bio siguran na golu gostiju.

Kako je meč odmicao, Marselj je sve više dominirao u posedu lopte ali nije uspevao da stvori prave šanse. Štaviše, Ren je bio bliži pobedi jer je Terije u 76. minutu pogodio prečku. Čak 14. put su igrači Rena ove sezone pogodili okvir gola.

I kada je delovalo da šok terapija na klupama neće niko pomoći da dođe do toliko željene pobede, Marselj je došao do gola vrednog pobede. Sevnula je kontra u 88. minutu, mladi Luiz Enrike je jedva stigao loptu da na izađe u gol-aut i zavrnuo ju je na peterac gde je Kuizans bio najviši u skoku i pogodio.

Ren je poražen sedmi put zaredom, a Sampaoli je najavio neke bolje dane na Velodromu...

FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI MEČ 22. KOLA

Sreda

Marselj - Ren 1:0 (0:0)

/Kuizans 88/



tagovi

Horhe SampaoliMikael Kjuizans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara