Pedro (©Reuters)
Pedro (©Reuters)

Sampaoli o "slučaju Pedro": Sada znam kako se oseća, reći ćemo jedan drugom sve što imamo

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.08.23. | 16:31

Flamengov strateg nije spreman da se odrekne reprezentativnog napadača, koji je opravdano ljut posle batina koje je dobio u svlačionici

Južnu Ameriku, a pogotovo navijače Flamenga, prethodnih dana je prodrmao skandal. Kondicioni trener velikana iz Rio de Žaneira Pablo Fernandez je posle utakmice sa Atletiko Mineirom (2:1) u svlačionici pretukao svog napadača, brazilskog reprezentativca Pedra. Dobio je otkaz, a sada se prvi put po tom pitanju oglasio i šef stručnog štaba Flamenga Horhe Sampaoli.

Argentinski strateg je posle pobede nad Olimpijom iz Asunsiona (1:0) u petak, u prvom meču osmine finala Kopa Libertadores, održao konferenciju za štampu. Novinare je, naravno, više od same utakmice zanimao incident sa Pedrom, koji nije bio u protokolu protiv Paragvajaca.

Izabrane vesti

Podsetimo, 26-godišnji napadač je trebalo da uđe u igru u finišu meča sa Atletikom, ali je odbio poziv Fernandeza da ode na zagrevanje i ostao je da sedi na klupi. Posle te utakmice mu je kondicioni trener lupio tri šamara i jednom ga udario pesnicom u glavu, što ga je koštalo posla.

Smatram da je ovo izolovan slučaj. Pablo je napravio grešku i platio je zbog toga. Činjenica, sve ovo je iznad mene. Ono što uvek želim, gde god da radim, je da ostavim iza sebe fudbalsku zaostavštinu. Zato sam i došao u Flamengo. U trenutku kada sam stigao Flamengo je prolazio kroz ogromnu krizu, na terenu i van njega. Mogu da se bavim samo fudbalskim problemima. Boli me što se ovo desilo, ali moramo da nastavimo dalje”, kazao je Sampaoli.

Pedro posle tog incidenta nije želeo da dođe na trening. Poručio je da ne može da trenira zato što ga boli zub. Pritom, na svom Instagram nalogu je, komentarišući incident, jasno stavio do znanja da je nezadovoljan minutažom i ulogom rezerve Gabrijelu Barbosi, inače junaku meča sa Olimpijom. Istina, ove godine i Pedro ima sjajnu statistiku, na 35 mečeva u svim takmičenjima reprezentativac Brazila je postigao 22 pogotka.

Da li mogu Pedro i Flamengo posle svega da nastave zajedno? Nekadašnji trener Sevilje i Olimpika iz Marselja je uveren da mogu.

Znam šta oseća, pokušaću to da popravim. Odrasli smo ljudi, razgovaraćemo i reći jedan drugom sve što imamo. Ne mogu da pričam u ime ostalih, naravno”, dodao je Sampaoli.

Sve ovo pogađa i svlačionicu, Pedrovi saigrači se nadaju da će im se uskoro priključiti u borbi za trofeje.

Velika je nesreća što se to desilo. Flamengo je veliki klub, to nije smelo da mu se desi. Zapravo, nikome nije. Trudimo se da nam glava bude na mestu, na terenu. Da radimo ono u čemu smo najbolji. Prošla nedelja je bila tužna i teška, ali uspeli smo da zadržimo fokus i da pobedimo Olimpiju. Moramo da nastavimo u tom smeru. Uz Pedra smo svi. Rukovodstvo Flamenga je već reagovalo, Pablo je dobio otkaz. Sada čelnici moraju da se dogovore sa Pedrom kako dalje”, kazao je Bruno Enrike.

Pedro je u Flamengo došao u januaru 2020. godine iz Fjorentine, najpre na pozajmicu, a zatim je otkupljen ugovor za 14.000.000 evra. Odigrao je 192 meča, uz učinak od 93 gola i 23 asistencije. Prethodno je igrao za gradskog rivala crveno-crnih, Fluminense.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

---------------------


tagovi

Brazil 1FlamengoPedroHorhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara