Vidal i Sampaoli u čileanskoj reprezentaciji (Foto: AFP)
Vidal i Sampaoli u čileanskoj reprezentaciji (Foto: AFP)

Sampaoli zvao Vidala u Marselj

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 19:39

Argentinac bi da obnovi nekadašnju saradnju iz čileanske reprezentacije sa iskusnim vezistom

Radi Horhe Sampaoli na svim poljima kako bi ugasio požar u Marselju nastao odlaskom Andrea Viljasa Boasa i klub vratio na zdrave osnove. Uprkos dvema pobedama u na startu novog mandata argentinskog stručnjaka na klupi Olimpika, Liga šampiona deluje kao nedostižan cilj ove sezone, ali Sampaoli čini sve kako bi naredne godine sastavio tim kadar da se vrati na veliku scenu.

U tandemu sa novim direktorom Pablom Longorijom već je krenuo u misiju zadržavanja Florijana Tovana na Velodromu, dok istovremeno radi i na prvom letošnjem pojačanju. A ono bi moglo da bude ni manje ni više nego – Arturo Vidal.

Izabrane vesti

(3,50) Jang Bojs (3,60) Ajaks (2,05)

Pisali su francuski i italijanski mediji prethodnih nedelja o ovom scenariju, međutim sve je bilo na nivou glasina. Ovog puta informacija dolazi od ugledne čileanske La Tercere, koja tvrdi da je Sampaoli lično kontaktirao Vidala kako bi ispitao mogućnost njegovog dolaska na leto.

"Kontaktirao ga je jer ga želi u Marselju. Vidala je to obradovalo. Moraćemo da vidimo kakav će biti Interov projekat naredne sezone", rekao je za čileanski list jedan od ljudi bliskih Vidalu.

Međutim, teško da će Antonio Konte računati ozbiljnije na Čileanca naredne sezone. Vidal je na Đuzepe Meacu stigao letos iz Barselone kao slobodan igrač i odmah zauzeo mesto u startnoj postavi Nerazura, ali su ga vremenom slabe partije u kombinaciji sa preporodom Kristijana Eriksena poslale na klupu. Ugovor sa Interom ističe mu na leto naredne godine, ali italijanski mediji napominju da bi milanski klub mogao već na kraju ove sezone da ga pusti bez obeštećenja kako bi se oslobodio njegove visoke plate (6.000.000 evra godišnje).

Sampaoli odlično poznaje Vidala. Iskusni vezista bio mu je neizostavni član čileanske reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2014. godine i sezonu kasnije kada su Crveni pokorili južnoamerički kontinent i Argentinac bi rado da obnovi saradnju.

PAŽNJA! PAŽNJA!

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


tagovi

Arturo VidalHorhe SampaoliMarseljOlimpik MarseljInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara