Žunior Mesijas i Braim Dijaz (Reuters)
Žunior Mesijas i Braim Dijaz (Reuters)

Šampion pokerom otvorio Seriju A: Ovakav Dijaz treba Milanu, Rebić može da menja Žirua i Origija

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.08.22. | 20:31

Međutim, dva gola Udinezea u prvom poluvremenu predstavljaju opomenu za Milan da mora bolje da brani prekide i ubačene lopte

Mnogo razloga za slavlje dali su fudbaleri Milana svojim navijačima u minuloj sezonu kada su ih potpuno neočekivano počastili titulom koju ni najambiciozniji nisu mogli da namirišu. Zato je 70 i kusur hiljada ljudi, sačekalo šampiona na premijeri nove sezone u Seriji A. Rosoneri su ih u prvom pobedu malo nervirali, ali u drugom ipak pokazali da će se ređe nego lani, mučiti sa ekipama koje slove za srednju ili nižu klasu italijanskog fudbala. Na najvećem italijanskom stadionu gostovao je Udineze, koji je pošteno izranjavao domaćina golovima na samom startu i u foto finišu prvog poluvremena, ali se vratio u Udine sa čak četiri lopte u svojoj mreži - 4:2.

Golovi Rodriga Bekaa i Adama Masine jesu opomena za ekipu koja u završnih 11 rundi prošlogodišnjeg Kalča primila isto pogodaka kao večeras. Ali u igri šampiona bio je detalja koji ozbiljno mogu da raduju Stefana Piolija - počev od fudbalskog oživljavanja Braima Dijaza. Španac je prošle sezone uglavnom ličio na nekakvu nedefinisanu pojavu na terenu, da bi večeras bio faktor kod sva četiri pogotka Rosonera.

Izabrane vesti

Utihnula je euforija na San Siru, a nije prošlo ni 100 sekundi otkako je sudija Marineli prvi put dunuo u pištaljku. Korner na drugu stativu, Rebić je ispustio Bekaa, a Brazilac kao i prošle sezone pokazao da voli kada mu je Milan sa druge strane terena. Međutim, u četiri minuta, od 11. do 15. Piolijevi puleni su preokrenuli rezultat. Lukav udarac Dijaza prethodio je penalu za domaćina koji je u gol pretvorio Teo Ernandez, a koji minut kasnije pozajmljeni fudbaler Real Madrida, idealno je proigrao Kalabriju, asistenta kod prvog gola Anta Rebića.

Milan čitavog leta traga za još jednim štoperom, mada je Pjer Kalulu, nastavio tako gde je stao prošle sezone i u 28. minutu pokazao da je jedan od najperspektivnijih defanzivaca na Apeninima. Vinule su se Zebrete u kontru dva na dva, a Kalulu prvo skratio Deulofeuu ugao za dodavanje, a zatim ga i blokirao i spasao skoro siguran gol.

Indolentnost Žuniora Mesijasa u drugom minutu nadoknade prvog dela prethodila je golu Adama Masine koji mu je utrčao iza leđa, a eventualno teži posao u drugom delu Milan je izbegao u najvećoj meri zahvaljujući upravo Dijazu. Tek što su timovi istrčali iz svlačionica nakon pauze, defanzivci Udinezea poklonili su mu lagan gol iz peterca, ali je Španac nastavio da pleni željom i borbenošću koju je naplatio u sredinom poluvremena. Iščačkao je jednu loptu u kaznenom prostoru, rezultat je bio novi pogodak Rebića i potvrda da Hrvat ima šta da ponudi Pioliju u situacijama kada ne može da se osloni na dvojicu klasičnih napadača Olivijea Žirua i Divoka Origija. Milanov trener je uoči meča objasnio da je pomenuti dvojac zajedno sa Šarleom De Ketelarom kondiciono kaskao za ostatatkom ekipe.

Osim partije Dijaza koji je sa golom i asistencijom već došao do trećine učinka iz prošle sezone (3 gola i 3 asistencije), Rosoneri su bili odlični u realizaciji i u golove pretvorili četiri od pet udaraca u okvir. Trebalo bi da ga raduje i mirnoća koju je na debiju u takmičarskim mečevima za 20 i kusur minuta na terenu pokazao De Ketelare. Čak je i zatresao mrežu, San Siro je buknuo, ali je sudija Marineli opravdandano poništio gol.

Na kraju poker Rosonera, tek treći put na otvaranju sezone u ovom veku. Mada poslednji put kada je Milan otvorio Seriju A sa četiri gola, a to se desilo avgusta 2010. godine, na kraju je podigao šampionski pehar. Kišu golova na San Siru posmatrao je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. Imao je priliku da od 76. minuta na terenu vidi i Lazara Samardžića, ofanzivnog vezistu koji je prošao sve mlađe selekcije Nemačke, ali koji još ima priliku da postane reprezentativac Srbije.

Printscreen (Instagram: FSS)Printscreen (Instagram: FSS)

U isto vreme kad i Milan, Atalanta je slomila otpor Sampdorije i upisala prva tri boda. Limitirala je domaćina na Ferarisu na samo jedan udarac u okvir gola, povela pogotkom Toloija sredinom prvog dela, te zapečatila pobedu u dubokoj nadoknadi prvencem letošnje akvizicije iz Red Bul Lajpciga, Ademole Lukmana.

SERIJA A – 1. KOLO

Subota

Milan - Udineze 4:2 (2:2)

/Ernandez 11, Rebić 15, 68, Dijaz 46 - Bekao 2, Masina 45+2/

Sampdorija - Atalanta 0:2 (0:1)

/Toloi 26, Lukman 90+5/

20.45: (11,0) Leče (6,50) Inter (1,28)

20.45: (2,65) Monca (3,10) Torino (3,00)

Nedelja

18.30: (1,40) Fjorentina (4,90) Kremoneze (9,00)

18.30: (1,60) Lacio (4,10) Bolonja (6,25)

20.45: (7,50) Salernitana (4,40) Roma (1,50)

20.45: (2,55) Specija (3,25) Empoli (3,05)

Ponedeljak

18.30: (3,50) Verona (3,50) Napoli (2,20)

20.45: (1,48) Juventus (4,60) Sasuolo (7,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanBraim DijazTeo ErnandezPjer KaluluUdineze

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara