Karlos Vela (©AFP)
Karlos Vela (©AFP)

Šampion u padu, osveta Hjustonu u srcu Kalifornije

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 23:10

MLS: Los Anđeles FC noćas (04.30) domaćin Dajnamu i želi popravni za debakl pre pet dana u Teksasu (0:4)

Zna se da Amerikanci nisu baš ludi za fudbalom, imaju oni svoj nacionalni sport s jajastom loptom, koji u ostatku sveta nazivamo američkim fudbalom. Ipak, Lionel Mesi je promrdao sve “preko bare” potpisom za Inter Majami. Dejvid Bekam, jedan od vlasnika kluba, uspeo je da ga ubedi da posle Pari Sen Žermena karijeru završi u MLS-u jednom od najmlađih timova u ligi koji je trenutno najgori u Istočnoj konferenciji.

Šampionat Sjedinjenih Američkih Država se noćas (04.30) nastavlja u Kaliforniji, kada branilac titule Los Anđeles FC dočekuje Hjuston Dajnamo. Šampion je u padu forme posle poraza u dvomeču Konkakaf Lige šampiona od meksičkog Leona. U prvenstvu Karlos Vela i drugovi su takođe zaribali, bez pobede su već dva kola. Pre samo pet dana ovi timovi su igrali meč u Teksasu, a Hjuston je bio ubedljiv, slavio je čak sa 4:0, što je tek drugi poraz tima iz Kalifornije u sezoni.

Izabrane vesti

Skliznuo je Los Anđeles FC na treće mesto na Zapadu. Prestigli su ga Sent Luis i Sijetl, ali prvak ima nekoliko odloženih mečeva, pa je realno da se uskoro vrati na čelo. Godinama najbolji igrač tima, Meksikanac Vela, nije u formi, postigao je samo četiri gola u prvenstvu na 14 utakmica. Već četiri meča je bez pogotka. Postio je u meču za pehar najboljeg tima Srednje i Severne Amerika, kada je Leon oba puta slavio sa 2:1 i 1:0.

04.30: (1,53) Los Anđeles (4,20) Hjuston (6,25)

Hjuston je sedmi na Zapadu i može da se nada ulasku u plej-of. Šampion je ove sezone neporažen na svom terenu. Ima pet pobeda i dva remija, uz samo pet primljenih pogodaka. Hjuston je najgori tim na gostovanjima. Van Teksasa je osvojio samo dva boda na osam utakmica, pa je jasno da je Los Anđeles FC favorit.

Na 11 od 12 mečeva ovih klubova bili su pogoci na obe strane (GG). Prošle sezone je šampion pobedio Dajnamo na svom terenu sa 3:1, a Karlos Vela je tada dva puta zatresao mrežu rivala.

MLS

Četvrtak

04.30: (1,53) Los Anđeles (4,20) Hjuston (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MLSmls ligaLos Anđeles FCHjuston Dajnamo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara