Sanogo na klupi i dve ozbiljne dileme u Senti: Garsija ili Radulović? Gavrić ili Simić?

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.06.20. | 10:17

Crveno-beli sa ozbiljno izmenjenim sastavom dočekuju gostovanje za TSC-om

Obraz iz derbija još bridi. Crvena zvezda je nadigrana, nasamarena i ponovo naterena da se dobro zamisli nakon okršaja sa Partizanom. Da je ekipa Dejana Stankovića prošla u finale današnji meč sa TSC-om (16.30, TV Arena Sport) predstavljao bi idealnu priliku za pružanje šanse mlađim igračima i njihovo dokazivanje, pa bi rezultat bio u potpuno drugom planu. Ovako, novi poraz bi uticao na to da se psihološka kriza produbi u redovima srpskog šampiona, bez obzira na to što je 31. šampionski trofej overen još pre dve nedelje.

Izostanak gotovo polovine igrača iz startne postave iz meča sa Partizanom uticao je na to da Crvena zvezda današnji meč u Senti igra praktično sa drugim timom. Povređeni su Milan Rodić, Nemanja Milunović, Dušan Jovančić i Ričmond Boaći, dok je Mohamed el Fardu Ben dobio dozvolu od šefa struke da odsustvuje sa ove utakmice zbog smrti oca.

Izabrane vesti

Dejanu Stankoviću nikako neće biti lako da sastavi ekipu za ovaj meč, s obzirom da će osim navedenih igrača odmor dobiti još neki akteri polufinala Kupa Srbije. Važna vest za navijače Crvene zvezde je to da će na klupi za rezervne igrače biti Seku Sanogo, od kojeg Stanković ima ogromna očekivanja kada su u pitanju predstojeće kvalifikacije za Ligu šampiona. Ipak, iskusni vezista sa Obale Slonovače do tada mora da uhvati određeni ritam, pa bi trebalo očekivati da dobije svoje minute na ovom meču.

Ispred Milana Borjana će se najverovatnije naći Gajić, Pankov, Babić i Konatar, tandem u veznom redu bi trebalo da čine Jovičić i Vulić, dok bi ispred njih ponovo mogao da se nađe Veljko Nikolić. Iz startne postave će izvesno izostati i Mirko Ivanić, pa najveća dilema kada je u pitanju starna postava vlada na bokovima. Za dve pozicije konkurišu četvorica igrača. Na desnom boku su to mladi Andrija Radulović i skupo plaćeni Mateo Garsija, a na levom Željko Gavrić i Veljko Simić.

Mladog Radulovića je pomalo "progutao" pritisak večitog derbija, ali je još u drugom poluvremenu utakmice sa Radnikom iz Surdulice bilo jasno da se radi o momku koji bi uskoro mogao da dobije više nego ozbiljnu ulogu na stadionu Rajko Mitić. Znatno veći problem u ovom trenutku za Zvezdin stručni štab predstavlja situacija sa Mateom Garsijom. Mladi Argentinac je još jesenas ostao bez samopouzdanja i nije uspeo da ga vrati, pa mu je neka dobra partija više nego potrebna, što bi moglo da utiče na to da bude uvršten u startnih 11 na ovoj utakmici.

Slično je i na levom boku. Željko Gavrić je od nastavka sezone češće utakmice počinjao sa klupe, za šta je pre svega zaslužno vraćanje u život Mirka Ivanića, ali je mlado krilo sada spremno da ponovo bude od prvog minuta u timu i predstavlja ogromnu opasnost po odbranu domaćeg tima. Ali, treba imati na umu da je ozbiljno željan minutaže i Veljko Simić. Bivši igrač Zemuna je tokom zimskih priprema nagoveštavao da bi mogao da bude pravi džoker Dejana Stankovića, ali se ponovo našao u drugom planu, pa je od nastavka sezone bio u konkurenciji samo za meč sa Radnikom. Protiv Surduličana je pokazao ogromnu želju i motivaciju, pa je za svega 16 minuta igre postigao gol i asistenciju. Ako ne bude u startnoj postavi, nema sumnje da će mu Stanković pružiti minute u nastavku utakmice.

Zvezdin trener je večitom derbiju napravio pogrešnu procenu kada je u pitanju špic napada, pošto Ričmond Boaći, Aleksa Vukanović, a potom i Tomane, nisu uspeli da naprave velike probleme odbrani Partizana. Stoga bi novu priliku za izlazak iz golgeterske krize mogao da dobije Milan Pavkov. Ukoliko snažni momak iz Begeča ipak ne bude u startnoj postavi, njegovo mesto će najverovatnije zauzeti Tomane.

Sa druge strane, ekipa Zoltana Saba potpuno rastrećeno i motivisano dočekuje okršaj sa šampionom države, pošto je i teoretski obezbedila učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Najbolji tandem Superlige Silađi - Lukić imaće ogroman motiv da nadmudri odbranu crveno-belih, mada je kompetan sastav iz Bačke Topole izuzetno komaktan i nema sumnje da će predstavljati ogroman izazov crveno-bele.

TSC - CRVENA ZVEZDA (16.30, TV Arena Sport)

Gradski stadion u Senti

Kapacitet: 5.000

Sudija: Nenad Minaković

TSC: Filipović - Varga, Antonić, Babić, Grabež - Tomanović, Tumbasević - Duronjić, Lukić, Zec - Silađi.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Babić, Konatar - Jovičić, Vulić - Garasija, Nikolić, Gavrić - Pavkov.

SUPERLIGA - 29. KOLO

Petak

Proleter NS – Javor 2:2 (1:1)

/Joković 44, Mirosavljev 70 – Pavišić 17, Petković 56/

Rad – Voždovac 0:2 (0:0)

/Hajdin 56, Stoisavljević 79/

Subota

Mačva – Spartak 1:4 (0:2)

/Zukanović 74 – Nikolić 10p, Vidaković 44, Bijelović 88, Dunđerski 91/

Napredak – Mladost Lučani 1:0 (1:0)

/Spremo 26/

Radnik - Radnički 2:4 (1:1)

/Đorđević 23, Makarić 77 - Mihajlović 42, 81, Kostić 71, Čumić 85/

Nedelja

14.00: (7,00) Inđija (3,80) Vojvodina (1,55)

16.30: (4,00) TSC (3,60) Crvena zvezda (1,90)

19.00: (1,35) Partizan (5,00) Čukarički (9,00)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

TSC Bačka TopolaDejan StankovićMateo Garsijaveljko simić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara