Fernando Santos (©Reuters)
Fernando Santos (©Reuters)

Santos ne mora da brine za posao, ako napusti Portugaliju, čekaće ga Grčka

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.11.21. | 20:32

Heleni žele iskusnog stručnjaka za novog-starog selektora

Rekao je Fernando Santos da će podneti ostavku i napustiti klupu Portugalije ako ne uspe da odvede reprezentaciju na Svetsko prvenstvo u Katar. Ali i ako se to dogodi, neće ostati na birou rada.

Kako pišu grčki mediji, Fudbalski savez te zemlje vidi Santosa kao prvog pika za narednog selektora. Naravno, pod uslovom da Portugalac ostane bez posla u martu, kada će se igrati baraž za Mundijal. U eventualnom finalu plej-ofa za SP Portugalci će igrati protiv Italije, pa nije baš sigurno da će izboriti mesto na najvećoj fudbalskoj smotri.

Izabrane vesti

Ukoliko se desi da Portugalija ispadne, Santos će dobiti ponudu od Grka da preuzme njihovu reprezentaciju. Bio bi mu to drugi mandat među Helenima, jer je selektor bio u periodu od 2010. do 2014. godine i ostvario je zapažene rezultate. Odveo je selekciju i na Evropsko prvenstvo 2012. i na Svetsko dve godine kasnije, gde je uspeo da progura Grčku u drugi krug prvi put u istoriji te zemlje.

Pored toga Santos je vodio Panatinaikos, AEK i PAOK, tako da mu je Grčka druga fudbalska kuća i tamo uvek može da dobije posao.

Pišu Grci da je kandidat broj dva – Đenaro Gatuzo. Nekadašnji italijanski fudbaler, sada trener, bez posla je od rastanka sa Napolijem. Ni njemu grčki fudbal nije nepoznat, jer je jedno vreme bio trener OFI-ja sa Krita.


tagovi

reprezentacija PortugalaFudbalska reprezentacija GrčkeFernando Santos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara