Saša Ilić (©Starsport)
Saša Ilić (©Starsport)

Saša Ilić: Nemam problem da gurnem mlade igrače u tim

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 14:39

„Zasluženo smo na trećem mestu“, kaže trener Čukaričkog

Drugu prvenstvenu pauzu u Superligi Čukarički je dočekao na trećem mestu tabele, posle pobede nad direktnim konkurentom TSC-om u Bačkoj Topoli (2:1).

Trener Brđana Saša Ilić uspeo je da probudi Brđane posle krize na startu prvenstva i da ih izgura do leđa večitim rivalima. Trijumf nad TSC-om je ozbiljna injekcija samopouzdanja fudbalerima Čukaričkog.

Izabrane vesti

Iskreno, imali smo i malo sreće protiv TSC-a, ali to nam se donekle i vratilo za utakmicu sa Radnikom na domaćem terenu u kojoj smo zaslužili pobedu. Odigrali smo dobro, samo tada nismo uspeli to da materijalizujemo, sad jesmo. Zasluženo smo na trećem mestu“, konstatovao je Ilić za klupski sajt.

Posebno je zadovoljan šef struke Čukaričkog što su rezultati ostvareni i pored toga što tim nije bio kompletan.

Imali smo mnogo pehova, bilo ih je i pre mog dolaska u klub. Veliki broj igrača je bio van stroja i to onih iskusnih, koji su nosioci tima. Ali, Čukarički je pokazao da ima vrlo talentovanu „decu“, spremnu da svakog trenutka iskoriste šansu koja im se ukaže. U ovom klubu se sve radi planski, mladi momci dobijaju priliku da igraju, a sada je situacija bila takva da su morali i ranije „u vatru“, da preuzmu i veći deo odgovornosti, nego što bi to bio slučaj u normalnim okolnostima“.

Na meču sa TSC-om su štoperski par činili 17-ogodišnji Bojan Kovačević i godinu dana stariji Uroš Drezgić.

„Meni godine ništa ne znače. Nemam problem sa mladim igračima u timu. Jesu oni podložniji greškama, teško je sa decom ostvarivati odmah vrhunske rezultate, ali i sam sam relativno mlad počeo da igram. Na nama u stručnom štabu je da te momke usmerimo na pravi put, a na njima da potencijal iskažu u punom obimu. Najbolji put ka ostvarenju tog cilja je, da se tako izrazim, da svaki meč igraju pod stresom“.

Posle reprezentativne pauze Brđane očekuje težak raspored:  najpre će na Banovom brdu imati dva vezana domaćinstva, Vojvodini i Proleteru, sleduje gostovanje Loznici u okviru prvog kola Kupa Srbije i onda za kraj oktobra, derbi protiv Partizana u Humskoj.

Zbog toga je od ogromne važnosti da nastavimo sa odličnim radom, da nam se reprezentativci vrate u dobroj formi, da se momci koji su se oporavili od povreda priključe treninzima u punom obimu. Ima još dosta vremena do prvog narednog susreta protiv Vojvodine, biće to još jedan od derbija kola. Prvenstvo je prilično dugo, tako da zaista treba da razmišljamo od utakmice do utakmice“, zaključio je Saša Ilić.


tagovi

Saša IlićČukaričkiSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara