Prvi susret sa Ronaldom: Naš igrač se raspada, ne može da govori, dajte mu bocu kiseonika...

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.04.20. | 11:08

Rio Ferdinand otkriva detalje sa prijateljske utakmice Sportinga i Mančester junajteda

Na Old Traford je stigao 2003. godine kao 18-godišnjak, a napustio ga šest godina kasnije sa Zlatnom loptom u rukama. Kristijano Ronaldo je ulaznicu za Teatar snova kupio na prijateljskom meču baš protiv Mančester junajteda, na kome je impresionirao buduće saigrače do te mere da su molili Aleksa Fergusona da pod hitno dovede mladu zvezdu Sportinga.

Rio Ferdinand, legena crvenog dela Mančestera, prisetio se duela sa Portugalcima, kad je prvi put video Ronalda na delu.
Igrali smo protiv Sportinga na otvaranju njihovog stadiona i iza tog meča se krije jedna zanimljiva priča. Džon O'Šej, koji je igrao na desnom boku, nije znao ko je Ronaldo. Posle prvog poluvremena, kad smo ušli u svlačionicu, O'Šeju je bila potrebna boca sa kiseonikom. Raspao se u komade, sedeo je zadihan. Govorili smo mu da priđe Kristijanu, ali nije bio u stanju da nam odgovori“, priseća se Ferdinand u razgovoru za COPA90.

Izabrane vesti

Junajted je posle meča čekao povratak na Ostrvo. Međutim, polazak je kasnio čitav sat. Sa posebnim razlogom.
“Niki Bat i Pol Skols su oduševljeno govorili: “čoveče, ovaj dečak je sjajan, moramo da ga dovedemo“. Posle meča, čekali smo u autobusu, a naš polazak je kasnio sat vremena. Pitali smo ser Aleksa Fergusona šta se dešava i rekao nam je da su pregovarali o kupovini Ronalda. Bio je to neverovatan nastup i odmah smo znali da će biti najbolji na svetu.“

Na kraju, bivši engleski reprezentativac je istakao Ronaldovu posvećenost i činjenicu da je fudbaler Juventusa od samog početka obraćao pažnju na najsitnije detalje.
“Bio je prvi fudbaler koga smo videli da okuplja tim oko sebe, sa nutricionistom, fizioterapeutom. Živeo sam pored njega i ponekad bih otišao da ga posetim. Često sam ga pitao ko su svi ti ljudi u njegovoj kući, zbog čega se ne opusti malo. Rekao mi je da su to fizioterapeut, analitičar, masažer. Pomislio sam: ’Bože, ovaj čovek je lud’. Ulagao je u sve u sebe“, zaključuje Ferdinand.

Isplatilo se.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara