David Alaba (©Reuters)
David Alaba (©Reuters)

Šašavko! U danu kad Bajern glasa protiv pet izmena kako bi uštedeo na premijama, Alaba traži ugovor od 125.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.09.20. | 09:22

Neće to ići...

Toliko se poslednjih dana priča i piše o Tijagu Alkantari da je još jedan veoma važan igrač Bajerna kome ugovor ističe idućeg leta ostao u potpunom zapećku. U pitanju je David Alaba sa kojim pregovori i dalje traje, međutim bez obzira na pozitivne ocene Karla Hajnca Rumenigea od pre nekoliko dana - "razgovori idu u dobrom smeru, David želi da ostane i bližimo se konačnom dogovoru" - izgleda da situacija i nije tako bajna. Jer Kiker je danas objavio kako Alabini predstavnici ne odustaju ideje da Austrijanca učine najplaćenijim igračem u klubu, a Bavarci zbog mira u svlačionici ne žele da remete "platnu piramidu".

Prema najnovijim informacijama Kikera Alaba zahteva petogodišnji ugovor i platu od 25.000.000 evra po sezoni?! Nije teško sračunati da bi to za čitav ugovor koštalo Bajern 125.000.000 evra. A toliku platu nema čak ni Robert Levandovski...

Izabrane vesti

Podsetimo, u Minhenu su trenutno najplaćeniji Levandovski, Manuel Naojer i Tomas Miler. Sva trojica primaju oko 20.000.000 evra.

Zanimljivo da se sve ovo događa samo dan pošto je Bajern kao klub na sastanku predstavnika Bundselige glasao protiv pravila "pet izmena" za iduću sezonu, kako bi, tvrdio je Bild u jednom jučerašnjem tekstu, uštedeo na premijama.

Pa vi sad vidite kakve su Alabine šanse da dobije ono što traži...

A ako bi kojim slučajem i dobio - u šta debelo sumnjamo - sjajni univerzalac ušao bi u TOP 10 najplaćenijih igrača sveta i bio u društvu Mesija, Ronalda, Nejmara, Pogbe, Mbapea, Inijeste, Ozila...


tagovi

David AlabaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara